Afbeelding
Foto: pr

Pompoencake met witte chocolade topping

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Terwijl ik deze column schrijf begint mijn keuken heerlijk te geuren naar de Pumpkin Spices die ik verwerkt heb in mijn recept: kaneel, anijs en kruidnagel voeren de boventoon. De herfst is weer in aantocht, al genieten we nog even van het mooie weer. Een echte oudewijvenzomer ofwel de Indiansummer. Ik heb zin een het smaken palet van het nieuwe seizoen vandaar deze heerlijke Pompoencake met verrukkelijk geurende specerijen! Het recept voor het specerijen mengsel en de pompoenpuree vinden jullie op mijn website. Of bestel een potje specerijen bij mij.


Ingrediënten Pompoencake:

130 gr kristalsuiker, 60 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 thl vanille extract, 90 gr roomboter, 75 gr ei (=1 ½ ei), 140 gr patentbloem, 10 gr bakpoeder, 2 thl pumpkinspices, ½ thl zout, 75 Gr melk, 110 gr pompoenpuree.


Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de suikers, vanille, boter en ei tot een bleke crème. Zeef de bloem, bakpoeder en specerijen in de kom en mix tot een mooi beslag. Mix de pompoenpuree en melk erbij tot een zacht beslag. Giet dit in een ingevette bakvorm waar een bakpapiertje over de bodem ligt.


Zet de vorm in de oven en bak de cake in 25 minuten gaar. Prik met een saté stokje om de garing te bepalen, wanneer deze droog uit de cake komt is de cake gaar.


Ingrediënten witte chocolade crème:

80 gr witte chocolade, 40 gr slagroom.


Breng de slagroom tegen de kook en haal van het vuur af. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze in de slagroom. Roer dit een paar keer goed door tot een gladde crème. Laat goed afkoelen.


Samenstellen:

Wanneer de cake goed afgekoeld is kan je de crème topping over de cake verspreiden. Ik strooide nog een klein beetje pumpkin spices over de crème voor een extra smaak beleving. Snijd mooie blokjes van de cake en geniet buiten van de heerlijke herfst geuren.


Liefs Ine


ne Bakt taart op bestelling, verzorgt uw bruidstaart, jubileumtaart, verjaardagstaart, babyshowertaart, genderrevealtaart, weekendtaart en patisserie.


Website: www.inepaauw.nl

Facebook: INE Baking and dining together

Instagram: Ine Paauw

Afbeelding