Open Monumentendag

Fotopuzzeltocht n voor kinderen. Zaterdag 12 september staat in het teken van Open Monumentendag. Vorige week ontving u bij de Rijnsburger een speciaal magazine met daarin het programma en een leuke fietsroute langs de gemeentelijke monumenten. Kinderen kunnen de geschiedenis van Rijnsburg ontdekken met een leuke puzzeltocht. Wandelend door het oude dorpscentrum en met vragen leer je veel over de geschiedenis van Rijnsburg. De route is ongeveer 4 km en duurt ongeveer 75 minuten. Startpunt van de fotopuzzeltocht is vanaf de toren van de Grote kerk aan het Burg. Koomansplein.


Bibliotheek ruimer open

Na n de zomerperiode zijn de openingstijden in de bibliotheekvestigingen Valkenburg en Rijnsburg weer verruimd. Vanaf deze week kunnen leners in Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis aan de Kerkweg terecht op: maandag t/m vrijdag : van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag: van 9.00 tot 18.00 uur. Bibliotheek Rijnsburg in de Burgt aan het Burgemeester Koomansplein is open van Maandag t/m vrijdag: van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Beide bibliotheekvestigingen zijn grotendeels onbemand open. Dat betekent dat bezoekers zelf hun materialen via de zelfservice-apparatuur kunnen lenen en terugbrengen. Op de doordeweekse middagen is er meestal een bibliotheekmedewerker aanwezig. Ook op zaterdagochtend in Bibliotheek Rijnsburg kan iedereen terecht met vragen of om zich in te laten inschrijven als lid.


Grip op de Knip

Dit n is een stichting die inwoners van de gemeente Katwijk hulp biedt bij financiƫle problemen of schulden. www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06-22062590.