Bedenk naam voor nieuwe dorp

Creatief n De gemeente Katwijk zoekt een definitieve naam voor het nieuwe dorp dat de komende jaren zal ontstaan op en rond voormalig vliegkamp Valkenburg.

Het vliegkamp krijgt een nieuwe bestemming met 5.600 woningen en voorzieningen. De gemeente nodigt iedereen uit om mee te denken. Tot 18 september kun je via een formulier op de website namen indienen: www.katwijk.nl/naam. De bedenker van de winnende naam krijgt naast alle eer, een cadeaubon ter waarde van honderd euro.

De nieuwe naam moet passen bij het verleden en/of de toekomst van het gebied.


Stemronde

Met alle inspiratie gaat de gemeente aan de slag. Het college van B&W kiest maximaal drie mogelijke namen. Op één van die drie namen kun je vervolgens jouw stem uitbrengen tijdens de digitale stemronde tussen 12 en 22 oktober. Op basis van de uitslag van de stemronde kiest het college van B&W de definitieve nieuwe naam. De naam mag niet meer dan 24 tekens bevatten, bij voorkeur zonder afkortingen en mag niet kwetsend of raar zijn. Goed om te weten: de vijf bestaande wijken van Katwijk heten Valkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Noord, Katwijk aan Zee.