Dennis, Leon en Jeannine bij een van de speeltoestellen in Dorpsweide. | Foto: pr.
Dennis, Leon en Jeannine bij een van de speeltoestellen in Dorpsweide. | Foto: pr. Foto: pr

Kom samen in beweging

Zaterdag n 19 september. Na 2,5 jaar is het dan zover. De sportspeeltuin Dorpsweide in Valkenburg gaat de komende weken gerealiseerd worden. Met mooie outdoor sporttoestellen voor jong en oud.

Leon Braunstahl, Jeannine Paauw en Dennis Smit zijn de initiatiefnemers van dit project. Als inwoners van ’t Duyfrak zagen zij een enorm potentieel om in de Dorpsweide een sportspeeltuin te realiseren. 2,5 jaar geleden zijn zij dit burgerinitiatief gestart met als voornaamste doel om jong en oud met plezier blijvend in beweging te krijgen.

‘In de afgelopen 2,5 jaar hebben we contact gelegd met een gerenommeerde leverancier, Yalp, van buitenspeeltoestellen. Zij hebben op basis van meerdere bezoeken op locatie, gesprekken met de gemeente en onze ideeën een schets gemaakt. De indeling van de toestellen in het gebied zijn afgestemd met de beleidsambtenaren van de gemeente. Er is rekening gehouden met zichtlijnen, behoud van de natuur, gasleidingen en andere vereisten van de gemeente,’ legt Leon uit.


Programmering

Stichting Sportspeeltuin Dorpsweide gaat sportactiviteiten organiseren voor de hele buurt. Op deze manier kunnen inwoners elkaar ontmoeten en sportief bezig zijn. Jeannine: ‘Wij zullen dit doen in samenwerking met lokale organisaties. Zo hebben wij gesprekken gevoerd met onder andere het Welzijnskwartier, de omringende scholen, de ijsclub en bootcamp organisaties. Zij zien allemaal enorme kansen voor mooie activiteiten met de sportspeeltuin.’

De gemeente heeft het beheer en het onderhoud in haar portefeuille. Gezien het openbare karakter van de sportspeeltuin is het noodzakelijk dat het onderhoud door een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd wordt.

De opening staat van de sportspeeltuin is zaterdag 19 september tussen 10.00-14.00 uur. De officiële handeling staat gepland om 10.30 uur en wordt verricht door wethouder Rien Nagtegaal en Leon Braunstahl.

Iedereen is van harte welkom om bij deze feestelijke opening te zijn. Leon: ‘Wij bieden een sportief programma aan, zoals meerdere bootcamp clinics (gratis) verzorgt door Bootcamp Katwijk, suppen door de Dorpsweide en de Rijn, korfballen, basketballen. Wij hopen dat veel mensen komen kijken én meedoen aan deze leuke activiteiten.'