Joyce, Niels en Sebastiaan hebben zin in hun uitdaging. | Foto: pr.
Joyce, Niels en Sebastiaan hebben zin in hun uitdaging. | Foto: pr. Foto: pr

Wandelen voor goed doel van Ede naar Rijnsburg

103 n km. Rijnsburger Niels Monster houdt wel van een uitdaging. Als sportman doet hij veel aan hardlopen en obstacle runs. Dit weekend gaat hij 103 km wandelen, van Ede naar Rijnsburg.

Door Carin van der Spijk-Kralt

Deze uitdaging gaat Niels aan met Joyce van Assen en Sebastiaan van Nieuwenhuizen. Vorig jaar heeft dit drietal al de Nijmeegse 4daagse gelopen.


Dit jaar stond de Dodentocht, een fenomeen in de wandelsport, in België op het programma, maar werd ook door corona gecanceld.

‘Daarom hebben we een eigen uitdaging gemaakt om in 24 uur tijd van Ede naar Rijnsburg te lopen, zo’n 103 km’, laat Niels weten.


Mindset

Maar hardlopen of wandelen, dat is toch wel iets anders….Nu, Niels heeft ervaren dat wandelen voor hem een heel ander dingetje is. ‘Zoals de mindset ten opzichte van hardlopen. Daar gaat voor mij persoonlijk nu de uitdaging om. Want er komt een moment dat het stemmetje in je hoofd continu maar blijft praten: ‘wat ben je in vredesnaam aan het doen.

Is dit nu echt leuk? Stop er mee, je billen, heupen en voeten zijn op dit moment niet zo blij met jou’. Op dat moment begint mijn uitdaging om door te gaan. Het leuke is dat we dit met z’n drieën gaan doen. We steunen en motiveren elkaar, zodat het een stuk makkelijker is om dat stemmetje in je hoofd zijn mond te laten houden’, vertelt Niels.


Dutch Adaptives

Aan deze uitdaging is ook een goed doel gekoppeld ‘Dutch Adaptives’. Dit is een stichting die sport toegankelijk maakt voor mensen met een beperking. Het niet denken in beperkingen maar in mogelijkheden.

Vrijdag 4 september om 21.00 uur vertrekken Joyce, Sebastiaan en Niels vanaf de Wielewaallaan in Ede. De eerste 25 á 30 km lopen ze met zijn drieën, waarbij het eerste rustpunt, in Amersfoort, het mogelijkheid is om een stuk met hen mee te wandelen. Uiteindelijk hoopt het drietal zaterdag 5 september voor 21.00 uur in Rijnsburg te arriveren.


Wilt u deze uitdaging financieel ondersteunen? Of wilt u meer weten over Dutch Adaptives? Neem dan een kijkje op www.dutchadaptives.nl.
Doneren kan via: https://www.doneeractie.nl/alternatieve-dodentocht-2020/-45368


Rbb start seizoen tegen IJsselmeervogels

Voetbal n Na prima oefenperiode vol vertrouwen richting competitie

Het zijn rare tijden voor iedereen. Zeker ook voor sporters en hun supporters. De regels en de genomen maatregelen rond het coronavirus zijn misschien wat stevig, maar wel duidelijk.


livestreamen

Zo heeft het bestuur van Rijnsburgse Boys het in en om Middelmors goed voor elkaar. Iedereen weet waar hij of zij zich aan moet houden. Van de stewards vraagt het extra inspanning om te zorgen dat iedereen op het complex anderhalve meter afstand houdt.


Voor het bezoeken van de wedstrijden van het eerste team moet men zich vooraf registreren en aanmelden. Zo is achteraf precies na te gaan wie zich waar en wanneer bevond. Vervelend is dat vooralsnog alleen (businessclub)leden van de club toegang hebben en dat ook nog voor een maximaal aantal.

Momenteel wordt er gewerkt om de uitwedstrijden van het eerste elftal te gaan livestreamen in de kantine en het sponsorhome. Ook is er een mogelijkheid om thuis op de eigen tv te kijken (tegen betaling van 5,99 euro). Dit omdat de meeste clubs geen supporters van de uitspelende clubs kunnen toelaten vanwege het coronavirus. Zo kunnen de supporters toch de wedstrijden van hun favoriete club volgen. Via de website worden de supporters hierover geïnformeerd.


vertrouwen nieuw seizoen

Zaterdag a.s. staat de seizoen ouverture op het programma tegen IJsselmeervogels. De verwachtingen van de Rijnsburg supporters zijn hoog gespannen. De oefenperiode van negen duels brachten acht overwinningen en een gelijkspel. Maar liefst 33 doelpunten voor en 8 tegen. Vooral de overwinning (3-0) tegen Jong FC Volendam, afgelopen zaterdag en ook een tweede divisionist, geeft vertrouwen.

Enfin, maar eens zien wat dit allemaal heeft opgeleverd. Rond vijf uur zaterdagmiddag weten we meer.