Actiemaand Flora Band orkesten

Het n is een vreemd en stil jaar voor de Flora Band orkesten. Er is weinig gerepeteerd maar belangrijker; weinig opgetreden.

De muzikanten hebben niet van zich kunnen laten horen door het Corona-virus en dat heeft gevolgen. Helaas zijn die gevolgen vooral op het financiële vlak.

Daarom komen de Flora Band orkesten in september met een actie-maand, waarin de muzikanten hard hun best gaan doen om het verlies uit inkomsten van optredens, enigszins te compenseren.

Hierbij zal de focus liggen op de jeugd, deze heeft immers de toekomst binnen onze vereniging! Wist u bijvoorbeeld dat onze jeugdopleiding alleen al meer dan twintigduizend euro per jaar kost? Geld dat normaal gesproken zelf wordt verdiend, uit de inkomsten van optredens.

Hoe u ons kunt steunen, dat hoort u in september. Er zijn verschillende grote en kleine mogelijkheden om te helpen, net wat u past. Maar weet dat de vereniging met alles blij is.


DSV uit de rode cijfers

Ouderenzorgorganisatie n DSV|verzorgd leven heeft per 1 september een nieuwe directeur-bestuurder; Jan de Vries. Interim directeur Hennie Kenkhuis draagt per deze datum zijn taken over.

Interim bestuurder Hennie Kenkhuis startte 1 november 2019 bij DSV. Er is een Herstelprogramma met 2,5 miljoen aan bezuinigingsmaatregelen opgesteld om DSV weer financieel gezond te maken. Daarnaast is een reorganisatie voorbereid om de aansturing van de organisatie te versterken. Het toezicht is bijna volledig vernieuwd.

De ingrepen beginnen hun vruchten af te werpen. De organisatie schrijft weer zwarte cijfers, de aansturing is aanzienlijk versterkt en voorwaarden voor een kansrijke toekomst van de organisatie gerealiseerd.

Met het aantreden van Jan de Vries gaat DSV op dit fundament verder bouwen aan een duurzame toekomst. De Vries heeft in zijn diverse functies laten zien dat hij organisaties door een moeilijke fase kan loodsen en weer succesvol kan laten zijn.

Hennie Kenkhuis: “Ik kan mijn taken met een gerust hart overdragen aan Jan. We hebben hem leren kennen als een verbindende en maatschappelijk betrokken persoon die met visie en enthousiasme de transitieopgave zal oppakken. De overstap naar deze functie bij DSV sluit daar naadloos op aan”.

Jan de Vries: “DSV is in een nieuwe fase aangekomen waar we weer met z’n allen trots op zijn. DSV heeft enorm veel potentie'.

enorm veel potentie. Bewoners hebben het over ‘ons DSV’. Dat is een mooi compliment. Het is voor mij een eer mijn ervaring en capaciteiten in te zetten om van DSV weer een gezond en zeewaardig bedrijf te maken.”