Hamza Jermoumi en Connie Geijteman in hun nieuwe winkel Olives & More. | Foto: PvK.
Hamza Jermoumi en Connie Geijteman in hun nieuwe winkel Olives & More. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Jermoumi Olives & More

n Een aanwinst in De Hoftuin

Vandaag n Donderdag 3 september is voor het ondernemersechtpaar Hamza Jermoumi en Connie Geijteman een bijzondere dag. De dag waarop zij hun winkel Olives & More in winkelcentrum De Hoftuin openen. Dat ‘More’ staat voor méér dan olijven alleen. Het is een toko met een geweldig assortiment versproducten en specialiteiten van de Middellandse Zee landen tot in Azië aan toe.

Door Piet van Kampen

Het winkelpand waarin voorheen The Read Shop was gevestigd, is van binnen geheel onherkenbaar. Eigenaar Hamza heeft er een aantal maanden zijn eigen energie en vaardigheid in gestopt om de metamorfose te bewerkstelligen. Wanden, vloer en plafonds zijn grondig aangepakt en geven de winkel een mooie en rustige uitstraling.


De consument kan er in alle rust een keuze maken uit een exclusief assortiment dat in de regio vrij uniek is te noemen. Neem bijvoorbeeld alleen de enorme collectie kruiden. Geen nee te koop. Noten, zuidvruchten, exclusieve sauzen, pasta’s en de vele honderden producten uit verre landen die er zijn uitgestald. Kortom, méér dan olijven alleen.


Lust voor het oog

Een van de paradepaardjes is de vitrine waarin een uitgebreid assortiment verse olijven ligt te pronken. Daarnaast zijn er verse maaltijden, verse en panklare kipproducten (Halal) en zelf gemaakte tapenades uitgestald die een lust voor het oog zijn. Voor de lekkerbek loopt het water in de mond. Connie: ‘In de eigen gemaakte verse maaltijden zijn producten verwerkt die wij zelf telen. Het is allemaal zeer vers evenals de eigen gemaakte soepen’, vertelt zij trots.


‘Ook hebben wij heerlijke, speciaal belegde broodjes met veel keuze’, voegt Hamza eraan toe.

Hamza heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het vak want hij staat op markten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Delft. Zijn kennis en vakmanschap neemt hij mee naar de winkel die echtgenote Connie gaat runnen als Hamza zijn waren elders in den lande aan de consument presenteert.


Gratis service

In de overzichtelijke winkel is ook een gezellige koffiehoek ingericht. De eerste maand is de koffie gratis voor elke klant. Bijzonder is ook de extra service die de winkel biedt. ‘Het is vooral voor ouderen prettig als zij niet kunnen sjouwen en wij de boodschappen gratis thuis bezorgen. Ook kunnen klanten hun bestellingen telefonisch opgeven en afhalen’, vertelt Hamza.


Over service en klantvriendelijkheid gesproken! Telefonische bestellingen kunnen worden gedaan op de nummers: 06-48236632 of 06- 24295222. Wilt u meer informatie over het bedrijf weten? Bekijk dan Jermoumi Olives & More op Facebook of op Instagram: jermoumiolives_andmore.


Trainer Henk Wisman van Rijnsburgse Boys

n ‘We willen het publiek vermaken’

start n Henk Wisman, een aantal jaren geleden al actief op sportpark Middelmors, keerde vorig seizoen terug op een bekend nest. ‘Het gaf een goed gevoel om weer een aantal oude bekenden te zien. De terugkeer is me goed bevallen’, glimt de goedlachse trainer. Sportief gezien heeft hij met zijn mannen goed gepresteerd, totdat de uitbraak van het coronavirus een streep door de rekening zette.

Door Piet van Kampen

‘Na een goed begin ging het daarna een periode wat minder maar daarna hebben we het weer opgepakt. We zaten in een goede flow en hebben een hele reeks winningen achter elkaar neergezet. Door de overmacht van het coronavirus viel alles stil. Op dat moment stonden wij op een vierde plaats met slechts vier punten achterstand op koploper Katwijk.'


'Juist de zaterdag na de uitbraak stond de derby tegen vv Katwijk op het programma. Als we die zouden winnen hadden wij nog mee kunnen doen in de titelstrijd’, blikt de gelouterde oefenmeester terug. ‘Pas in de maand juni is de draad weer opgepakt en hebben we een aantal weken getraind. Eigenlijk hebben we meer bereikt dan ik had gehoopt en verwacht’.


Lijn doortrekken

Voor het nieuwe seizoen wil hij de lijn graag doortrekken. Dit houdt kortweg in dat hij het publiek met zijn team wil vermaken. Veel minder tegentreffers en attractief aanvallend voetbal spelen.


‘Dat was mijn doelstelling vorig jaar en die wil ik ook graag weer naleven. Ondanks dat er enkele spelers zoals Anthony van Dongen, Nick Zeilmans en Joël Tillema zijn vertrokken zijn er weer enkele welkome aanvullingen in de spelersgroep.


Zonder anderen tekort te willen doen ziet hij het vertrek van Tillema als een verlies. ‘Een zeer goede middenvelder die er bovendien zo’n vijftien per seizoen in schiet. Nieuwkomers Ian van Otterloo (Ter Leede) of Bram de Bruin (Barendrecht) zal hem op deze positie moeten vervangen’.

Ook Rob Zandbergen keerde terug op het oude nest. In de frontlinie kan Wisman over ex-prof Michiel Hemmen (onder andere Cambuur) beschikken. Hij beschikt over een goede groep die de strijd met onder andere IJsselmeervogels, Katwijk en AFC aan zal gaan om met de bovenste vijf mee te kunnen.

| Foto: PvK.

Afbeelding