De scholen zijn weer begonnen en dat is te merken op de aanrijdroutes. | Foto: pr.
De scholen zijn weer begonnen en dat is te merken op de aanrijdroutes. | Foto: pr. Foto: pr

Leuk om weer naar school te gaan

Veilig n Verkeer Katwijk. ‘Maar wel jammer dat de vakantie nu voorbij is’. Dat vindt de zesjarige Rose, die afgelopen maandag net als heel veel kinderen weer naar school ging. Voor velen begon die dag ook het ‘gewone’ leven weer.

Voor kinderen betekende dit dat ze weer naar school mochten. Weer op tijd naar bed om de volgende ochtend op tijd naar school te gaan. De juffen en meesters stonden klaar om hun leerlingen te ontvangen. In de hoop dat komend schooljaar rustiger gaat verlopen dan het voorgaande.

Nabij scholen vraagt VVN Katwijk met spandoeken weer extra aandacht voor de schoolgaande kinderen. In het dagelijks verkeer zijn zij als voetganger en op de fiets kwetsbaar. Tot zaterdag 12 september hangen deze spandoeken. Echter, daarna verdwijnt de verantwoordelijkheid van andere verkeersdeelnemers niet om de grote hordes schoolgaande jeugd ook komend schooljaar veilig naar school en huis te laten gaan. Zeker met een weertype als regen met minder zicht is nog meer voorzichtigheid onderweg geboden.

Daarom adviseert de VVN landelijk ook de ouders om de veiligste route naar school en huis met hun kinderen te gebruiken.

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik daar aan ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019 en lokaal nieuws.