Shame plekken

Mijn vorig column over het ‘teken’ paradijs achter de Dierenweide aan de Spinozalaan heeft de nodige reacties opgeleverd. Op Facebook gingen bewoners van de wijk Westerhaghe helemaal los. Het waren vooral mensen die net als ik de bende graag opgeruimd willen zien worden. Een bezoekje aan het parkje maakt direct duidelijk dat het Tiny Forest project als volledig mislukt mag worden beschouwd. Volgende week gaan de scholen weer van start maar ik verwacht niet dat de Julianaschool en het Wellantcollege, de scholen die het Tiny Forest zouden onderhouden, zich er nu wel laten zien. De enkele voorstanders van het, “de natuur z’n gang laten gaan project” kregen via opmerkingen op Facebook te horen dat ze dan maar een stukje van deze natuur naar huis moesten nemen. Konden ze thuis in hun eigen, ik vermoed fraai aangelegde tuinen, de natuur ook eens de ruimte geven.


Vorige week kwam een wethouder een kijkje nemen bij de Dierenweide en zo heb ik begrepen kwam het mislukte project te sprake. Ik hoorde dat de Dierenweide leuke plannen heeft voor de verpauperde ruimte. Bijenkassen, buurtmoestuin, mini boomgaard etc. Hopelijk zet alle commotie raadsleden in beweging. Voor de rijk gevulde natuurlijke grond heb ik al een bestemming. Die kunnen ze gebruiken voor de aanleg van de groenzone op de nieuwe Koningin Julianabrug. Een plaatje daarvan in de folder over de werkzaamheden aan de brug, die we vorige week allemaal mochten ontvangen, toont een schitterende groenstrook. Of dat ook zal lukken met die gratis uit Rijnsburg aangeleverde grond weet ik niet, maar wij zijn die dan in ieder geval kwijt.


Vanavond gaat de gemeenteraad weer met elkaar in gesprek over Nieuw Valkenburg. De wijk die eigenlijk al voor een groot gedeelte klaar had moeten zijn. Helaas zorgde besluiteloosheid ervoor dat tot op heden alles nog braak ligt. Wethouder Mostert jr. durft momenteel zelfs niet meer te zeggen wanneer men er gaat bouwen. Gaf hij in het verleden nog jaartallen door, nu spreekt hij over enige jaren. In Katwijk kun je dat heel breed trekken. Daar zijn ze nog steeds bezig met het creëren van een weg die er 60 jaar geleden al had moeten liggen. Voor al die mensen die hopen er ooit een woning te kunnen betrekken, helaas, slechts een derde van de woningen is bestemd voor inwoners uit de KRV gemeenten. Ik heb het eerder gemeld, Rijnsburg telt tal van plaatsen waar redelijk snel nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd: het Garage Dijksman terrein, de leegstaande kleuter- en Julianaschool in het centrum. Nu shame-plekken. Wethouder Mostert jr. richt daar je pijlen eens op.


Reageren?
uicatcher@gmail.com