Afbeelding
Foto: pr

Nieuwe Inwonersadviesraad voor gemeente

netwerkpartij n Er komt een Inwonersadviesraad om de gemeente te adviseren. Medio juli werd via onder andere de gemeentelijke website en social media een oproep gedaan aan inwoners om zich daarvoor aan te melden.

Er zijn voldoende aanmeldingen om van start te gaan, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Met de eerste acht inwoners die zich hebben aangemeld, worden op dit moment gesprekken gevoerd. De adviesraad moet uiteindelijk uit 12 tot 15 inwoners bestaan.

De gemeente heeft in de afgelopen jaren al adviesraden gehad; eerst de Adviesraad Sociaal Domein en later de Participatieraad. Beide gaven er na enkele jaren de brui aan, of zij konden zich niet vinden in gemeentelijk beleid, het gevoel hadden niet serieus te worden genomen of vanwege gebrekkige communicatie.

Nu is het de beurt aan de Inwonersadviesraad. Een ‘onafhankelijke gesprekspartner van de gemeente’, aldus de profielschets op de website van de gemeente. ‘Zij adviseert burgemeester en wethouders over wat inwoners nodig hebben om te kunnen meedoen in de samenleving. Ook spreekt zij vraagstukken door en wordt zij gevraagd om mee te denken en te helpen aan oplossingen.’ Meer informatie: www.katwijk.nl > (zoeken) inwonersadviesraad