Afbeelding
Foto: pr

40 jaar getrouwd

Lieve Pap en Mam,

Van harte gefeliciteerd met jullie 40-jarige huwelijk. Al 40 fantastische en gelukkige jaren samen. Op naar de volgende 40.

Liefs,


Eric & Elize

Mark & Jenny, Jay en Max

Yvette & Jordy.


Debat over nieuwe woonwijk voormalig vliegkamp Valkenburg

Politiek n Het college en het Rijksvastgoedbedrijf hebben een samenwerkingsovereenkomst opgesteld om de komende jaren onder andere 5.600 woningen op het voormalig vliegkamp Valkenburg te bouwen.

De raadscommissie komt op donderdag 27 augustus, vanaf 19.30 uur, bijeen in het gemeentehuis om zich te laten informeren over de samenwerkingsovereenkomst. Op dinsdag 1 september, vanaf 19.30 uur, volgen debat en besluitvorming in de gemeenteraad. Alle vergaderingen worden uitgezonden. Voor publiek is vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus helaas geen ruimte.


5600 woningen

Op het voormalig vliegkamp Valkenburg worden de komende jaren 5.600 woningen, 20 hectare bedrijventerrein en ruimte voor groen en recreatie gerealiseerd. Het Rijksvastgoedbedrijf bezit de meeste gronden op deze locatie. In de samenwerkingsovereenkomst leggen de gemeente en het Rijksvastgoedbedrijf de onderlinge afspraken vast voor de ontwikkeling van de locatie. Voordat de gemeente de overeenkomst tekent, verzoekt het college de raad zich uit te spreken over de overeenkomst. Wie op 27 augustus wil meespreken dient zich uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint aan te melden.


Vergadering volgen

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is verplicht, uiterlijk 48 uur voor de vergadering begint. Na aanmelding volgt uitleg over het spreekrecht. Aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302. Bij de besluitvorming is inspreken niet meer mogelijk.

De publieke tribune is gesloten. De vergaderingen zijn live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl.


Hitte stoort Sandtlaanbrug

Maandag n Net als vorige week maandagochtend heeft afgelopen maandagmorgen de Sandtlaan brug ook geruime tijd open gestaan.

De storingen aan de Sandtlaanbrug worden veroorzaakt door zomerhitte.

Ondanks het koelsysteem met water, dat de onderzijde van het brugdek koel moet houden, zet het brugdek onder de hete zonstraling teveel uit. Hierdoor paste het brugdek bij het sluiten van de brug niet meer tussen de beide landhoofden, meldt een woordvoerder van de gemeente.


Door de storingen werd het verkeer op de Sandtlaan tussen Katwijk en Rijnsburg een uur geblokkeerd. Dat de storing zich beide keren voordeed op maandagochtend is volgens de woordvoerder 'toeval'.
| Foto: pr.

Afbeelding