Afbeelding
Foto: pr

Volksuniversiteit K&O startklaar voor nieuwe seizoen

nieuw n seizoen. Nadat het vorig cursusjaar door de corona-pandemie vroegtijdig werd beëindigd, is er hard gewerkt om opnieuw een aantrekkelijk programma samen te stellen voor de cursisten en de liefhebbers van Klassieke en Folk muziek. De school aan de Sluisweg is inmiddels coronaproof ingericht en er is een protocol vastgesteld volgens de richtlijnen van de gemeente en het RIVM. Zowel het protocol als het volledige programma zijn te vinden op www.kenokatwijk.nl


Met 141 nieuwe en reeds lopende cursussen en workshops is K&O Katwijk klaar voor de start van het programma van het seizoen 2020-2021. Er is volop keus op het gebied van talen, sport en welzijn, creatieve- en educatieve cursussen en workshops.


Het aanbod is gericht op jong en oud. De dagcursussen zijn bij uitstek geschikt voor senioren. In de avond (maandag t/m donderdag) heeft K&O een uitgebreid aanbod voor alle leeftijden.


Of je nu een vreemde taal wil leren, creatief bezig wil zijn of je lichaam in een goede conditie wil brengen en houden, het kan allemaal bij K&O. Maar ook: het klein vaarbewijs halen, leren schaken, wilt leren hoe je moet reanimeren, iets wil weten over erfrecht of lekkere wijn. Kent u NLP? (neuro linguïstisch programmeren). Door middel van een communicatietechniek leer je de regie te nemen in plaats van je te laten leiden, afstand nemen en minder last te hebben van piekeren.


CURSUS-AANBOD


TALEN

In de maand september starten de talencursussen: Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans op verschillende niveaus. U bent verzekerd van individuele aandacht waardoor u snel vorderingen maakt. U kunt u een proefles nemen. Afspraak maken telefonisch of per e-mail.



SPORT & WELZIJN

Bewegen is gezond. Om deze reden biedt K&O al vele jaren een uitgebreid bewegingsaanbod: Sport je


Fit, Pilates, Yoga, Mindfulness en Tai Chi. Nieuw zijn de cursussen: Stoelyoga voor ouderen en Meditatie. U kunt een proefles nemen. Afspraak: telefonisch of per e-mail.



CREATIEF

Inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen, leren van elkaar en aan de slag in de cursusgroep. Het is fijn om creatief bezig te zijn, zoals met tekenen/schilderen, en werken met pastelstiften en pastelpotloden. Ook leuk om te doen is dikke-dames-schilderen, zelf kleding maken of een cursus Haken.



EDUCATIEF

K&O heeft een groot en divers aanbod op educatief gebied. In september start opnieuw de cursus NLP (Neuro Liguistisch Programmeren), welke graag wordt gevolgd. Voor liefhebbers is er de workshop Theeproeverij. En voor wie graag fotografeert, is er een ruim aanbod aan fotocursussen. Leerzaam is de cursus Website bouwen met Wordpress.


CULTUUR


POPPENTHEATER

Een eerste cultuurstap voor de jeugd is het bijwonen van een voorstelling in het veilige en knusse K&O gebouw. Het poppentheater zal het komend jaar weer geregeld present zijn. Er zijn leuke voorstellingen ingekocht, waarbij onze jongste jeugd, van 4 tot 7 jaar, kan kennismaken met theater.


Woensdag 14 oktober start Theater Arno Huibers met ‘Tomaatje op je neus’ over een vrolijk mannetje met een accordeon. Woensdag 25 november verzorgt Theater Fantast met ‘Chocoladeletterpret’ de jaarlijkse sinterklaasvoorstelling. In 2021 staan Theater Koekla en Het @penstaartje garant voor kwaliteitsvoorstellingen.



MUZIEK

Voor de muziekvoorstellingen is alles uit de kast gehaald om een aantal concerten te verzorgen, zowel op het gebied van klassieke muziek als op het gebied van folk. De klassieke concerten worden als vanouds gegeven in de bijzondere zaal van de Soefitempel in de duinen.



FOLKMUZIEK

De gezellige folkconcerten zijn weer in wijkgebouw 't Zandgat. Beide concertzalen worden ingericht volgens de coronaregels. Dat houdt in, dat er aanmerkelijk minder toeschouwers kunnen plaatsen (40 procent van normale maximum). Aanmelden moet vanwege de registratie van de bezoekers digitaal via www.kenokatwijk.nl


Het publiek heeft, middels een enquête, gekozen welke bands dit seizoen optreden. Bands, die in de afgelopen jaren hebben opgetreden. Het belooft een bijzonder seizoen te worden.


De uit zes personen bestaande band Ogham opent op 26 september het folkseizoen, zaterdag 31 oktober gevolgd door de Engelse band Other Roads. De Lowland Paddies zijn te beluisteren op zaterdag 21 november.

In het voorjaar volgen meer bekende namen, zoals Bradley Bunch, Red Herring en The old time Stringband.



KLASSIEK

De klassieke serie start 19 september met Flamencogitaarconcert ‘Ode aan de grote meesters’, 3 oktober gevolgd door het Sarasvatitrio met plaatsgenote Denise van Leeuwen op de klarinet.


Op zaterdag 14 november laat Lisa Franken ‘muzikale parels’ voor piano en cello horen, terwijl zaterdag 12 december een Moeders & zonen concert op het programma staat onder leiding van Anke Bottema.


Het Volkmanntrio met Oskar Backprijswinnares Coraline Groen en het Borealistrio met oud-plaatsgenote Anneleen Schuitemaker(harp) volgen in 2021, evenals het Astori Amsterdam met een Argentijns programma.



UIT-DE-KUNST-BUS

Voor de Uit-de- Kunstbus van K&O breekt een onzekere tijd aan. Op dit moment kunnen de theaters slechts kleine groepen ontvangen, wat het schier onmogelijk maakt om voor de Uit-de-Kunstbus kaartjes te reserveren.


Wij houden een en ander echter scherp in de gaten en zodra er mogelijkheden zijn, ondernemen we actie en proberen voor de Katwijkse theaterbezoeker weer mooie voorstellingen aan te bieden.

De geannuleerde voorstelling ‘Dat kun je wel zien dat is hij’ van Herman van Veen wordt alsnog gehouden op 11 juni 2021 in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam.


Open Huis

U bent donderdagavond 10 september van 19.00-21.00 uur welkom in het K&O-gebouw aan de Sluisweg tijdens het Open Huis.

Vrijwilligers en enige docenten van K&O zijn op deze avond aanwezig om u informatie en eventueel uitleg te geven over de cursussen en workshops. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in het leren van een taal, dan kunt u samen met de docent uw niveau bepalen en kijken bij welke cursus u het beste kan instromen.


Alle nieuwe voorstellingen worden in de digitale nieuwsbrief (waarvoor u zich kunt inschrijven) en op de website aangegeven. Bezoek www.kenokatwijk.nl of vanaf maandag 24 augustus het kantoor aan de Sluisweg 16.

We staan voor een onzekere, moeilijke tijd. K&O wil ook in deze tijd graag mogelijkheden bieden aan de Katwijkse bevolking om de vrije tijd op een nuttige en aangename manier door te brengen.

Wij zorgen voor ontplooiing en ontmoeting. Ook in deze tijden van anderhalve meter afstand. Hier hoort dit jaar ook bij dat een en ander veilig moet kunnen plaats vinden. Ook daar is voor gezorgd door de enthousiaste vrijwilligers van K&O.



Afbeelding