KWF Collecte op 1,5 meter

Aangepast n vanwege coronavirus. Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Rijnsburg weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur.

Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. Dat is goed nieuws, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast.


Contactloos via je mobiel

Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. De gever kan deze code scannen met de app mobiel bankieren op de mobiele telefoon en zo een gift overmaken. Ook gaan er collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.


Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Rijnsburg is nog op zoek naar collectanten. Meld je aan via de e-mail of per telefoon van Theo Westra: t.westra@planet.nl of 071 40 214 95.


Boeketdienst

Kerk n ‘Geestelijke groei door niet (langer) te zwijgen…’ is het thema van de boeketdienst op zondagavond 23 augustus om 19.00 uur in de Immanuëlkerk. Ds. Bert Karel Foppen uit Den Haag spreekt voor het eerst in een boeketdienst. Zeven jaar vertrok hij uit Katwijk aan Zee waar hij ruim vijf jaar predikant was geweest. De muziek wordt verzorgd door Erik de Mooij & Band en dienstleider is Peter van Rossum. In verband met het Covid-19 virus zal er vooraf een plaats gereserveerd moeten worden. Dit kan via www.protestantsrijnsburg.nl


Parkeervakken voor de fiets

Proef n Vanaf deze week zijn er in het kernwinkelgebied van Katwijk centrum, tijdelijke fietsvakken in het kernwinkelgebied van Katwijk aan zee. In de Princestraat, Emmaplein en de Badstraat is nu niet altijd duidelijk waar fietsen wel of niet geparkeerd mogen worden. Het fietsparkeren zorgt al geruime tijd voor overlast in het centrum. Door het foutparkeren van fietsen en scooters ontstaan onveilige situaties en zijn winkels niet altijd goed bereikbaar. In het najaar evalueert de gemeente deze proef. Deze tijdelijke fietsvakken worden gemonitord door handhaving en deze informatie wordt gebruikt voor het bepalen van de definitieve inrichting. Het kan zijn dat daarom de definitieve inrichting voor de fietsvakken anders zal zijn dan nu in de tijdelijke situatie het geval is.