Verkeershinder Zeeweg

R-net n De komende weken vinden verschillende werkzaamheden op de Zeeweg plaats, ter hoogte van de rotonde Kon. Julianalaan.


Van maandag 17 tot donderdag 20 augustus en op maandag 24 augustus is de Zeeweg tussen de rotondes Koningin Julianalaan en Karel Doormanlaan afgesloten in de richting van het strand. Er worden dan werkzaamheden aan de weg uitgevoerd zodat de naastliggende bushaltes kunnen worden ingericht als R-net bushalte. Voor de bus lijnen 31 en 90 richting strand kunt u gebruik maken van de tijdelijke halte naast het gemeentehuis op de Koningin Julianalaan.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Industrieweg. Fietsers worden via het gemeentehuis en de Nieuwe Duinweg omgeleid.

Aansluitend aan deze werkzaamheden wordt van maandag 24 tot vrijdag 28 augustus het asfalt vervangen in beide richtingen van de weg. Dit gebeurt in de avonden en nachten tussen 19.00 en 06.00 uur. Er gelden dan dezelfde omleidingen.


Jouw Makkelijkste Challenge

Uitdaging n 1 strand, 3 renners en 180 kilometer. Katwijk – Hoek van Holland – Katwijk (60km). Lars Mulder, Rick ten Haken en Gideon Moolenburgh gaan op maandag 24 augustus 60 km over het strand hardlopen van Katwijk naar Hoek van Holland én terug om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Epilepsiefonds en Stichting Juul. Onder het mom: ‘Wij lopen, jij doneert!’ is het nog mogelijk om hen te steunen via jouwmakkelijkstechallenge.com.


Muziek op schoot

Samen n In samenwerking met Muziekschool Katwijk is er op woensdagochtend 2 september tweemaal een Muziek-op-schoot-Sing-In in de Hoofdbibliotheek Katwijk: één voor baby’s/peuters en één voor kleuters.

Lilian van der Peet van Muziekschool Katwijk gaat, samen met de kinderen, leuke muzikale activiteiten uitvoeren. Kom gezellig meedoen en ervaar hoe leuk de combinatie tussen jonge kinderen en muziek is.

Op woensdagochtend 2 september is er in de Hoofdbibliotheek van 09.15 tot 10.00 uur een Sing In voor baby’s/peuters (4 maanden – 2 jaar) én van 10.15 tot 11.00 uur een Sing In voor peuters/kleuters (2-4 jaar).

Voor beide workshop zijn 8 kaarten beschikbaar. Een kaart is voor 1 kind plus 1 begeleider. De toegang is 3 euro. Tijdens de workshops worden de basismaatregelen van de Nederlandse corona-aanpak, zoals de anderhalve meter, gevolgd.


Toegangskaarten voor de twee workshops zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl.

Voor meer informatie over de activiteiten van Muziekschool Katwijk: www.muziekschoolkatwijk.nl