Willeke, Raffi en Robert bij hun camper en tent op camping De Koningshof in Rijnsburg. | Foto: Leo Roosjen
Willeke, Raffi en Robert bij hun camper en tent op camping De Koningshof in Rijnsburg. | Foto: Leo Roosjen Foto: Leo Roosjen

Gasten op Camping Koningshof

n De kust trekt; veel campings bleken al vol

Op n vakantie in eigen land; veel Nederlanders kiezen daarvoor vanwege de coronaperikelen. Ze kiezen voor de zekerheid om weer snel thuis te kunnen zijn als de nood aan de man komt. Want, wat als je toch voor een vliegvakantie kiest en het vakantieland gaat in lock down. Dan maar liever dicht bij huis en daar spint de Nederlandse toeristische branche, na weken van verplichte sluiting, garen bij.

Door Leo Roosjen

Zuid-Engeland stond op het programma bij het gezin De Kok uit Alblasserdam. Niet alleen omdat het er mooi is, maar ook omdat Robert ‘best man’ zou zijn bij de bruiloft van zijn beste vriend. Ze hadden het afgelopen jaar een campertje gekocht. Dus ze voelden zich zo vrij als ‘god in Engeland’. Tot door corona èn de bruiloft van zijn vriend èn hun vakantie afgezegd werd.


Om onder het coronagesternte af te reizen naar Engeland leek geen goed idee. Toen werd goede raad duur. Waar ga je dan heen? De kust trok. Veel campings daar bleken echter al volgeboekt. Al is hun campertje niet zo groot, je hebt toch een plekje nodig. De Koningshof in Rijnsburg bood oplossing.


zwemmen

Zoon Rafi is er klaar voor om te gaan zwemmen. Dan komt zo’n journalist op zondag 2 augustus inbreken in hun familiegebeuren. Robert en Willeke vinden het gelukkig wel leuk om even tijd voor me vrij te maken. Robert vertelt, dat hij dik tevreden is met zijn kampeerplek op de Koningshof. ‘We zitten lekker net buiten de camping op een rustig plekje met alle voordelen van de Koningshof om de hoek. De winkel en het ontmoetingscentrum zijn vlakbij. We hebben een leuk zwembad met een beperkt aantal bezoekers vanwege corona. Heerlijk voor Rafi, want daardoor kan hij ook hier oefenen voor zijn zwemdiploma.’

Op dat moment breekt Rafi in: ‘Ja, ik kan binnenkort op voor afzwemmen. Maar nog leuker vind ik de speeltuintjes. Vooral het grote luchtkussen.' Voor de animatieprogramma’s op de camping heeft hij nog geen tijd gehad. Terwijl er genoeg georganiseerd wordt voor de jeugd.


Er is van alles te doen op de camping; nog geen tijd gehad voor het animatieprogramma

Robert is zondag naar Leiden geweest. Hij was meegegaan met een stadswandeling. Willeke en Rafi gingen naar het strand in Katwijk. Zo scheiden hun wegen zich zo nu en dan. En dat ging afgelopen maandag weer gebeuren. Robert bezocht Space Expo. Hij werkt bij de Koninklijke Luchtmacht in Woensdrecht. Space Expo heeft daarom zijn interesse.

Willeke en Rafi verkennen de camping en de omgeving ervan. Er moet een visvijver zijn en de hengels zijn mee. ‘Leuk vind ik het niet als Rafi wat vangt, want dan moet ik die glibberige vissen van zijn hengel halen’, vertelt Willeke met een rilling over haar rug.


De weersvoorspellingen zijn zo danig mooi, dat vermoedelijk vanaf dinsdag het strand meer gaat trekken. Dus nu even gebruik maken van het wat mindere weer om andere dingen te doen. Robert en Rafi hebben hun fietsen mee, terwijl Willeke haar step meegenomen heeft. Ze laat hem vol trots zien. Een step met een groot voor- en een klein achterwiel. ‘Ik vind steppen heerlijk ontspannend en kan mijn mannen goed bijhouden.'

Zij blijven tot vrijdag op de Koningshof en gaan daarna nog een weekje met hun camper richting het oosten van ons land. ‘Nee, we hebben nog niets besproken, maar er zal best ergens een plekje voor ons te vinden zijn. Maar nu eerst hier genieten en lekker met elkaar zwemmen’, zegt Robert en gaat daarna alsnog richting zwembad.