Afbeelding
Foto: pr

50.000 euro voor kerkenvisie

Ingezonden n CDA Katwijk. De gemeente Katwijk maakt werk van een kerkenvisie naar aanleiding van een motie van het CDA, al een tijdje geleden ingediend tijdens de begrotingsbehandeling van november 2019.

Net vóór het zomerreces vroeg CDA-raadslid Irene van der Plas nog even na of er al een reactie is nadat Katwijk in februari een aanvraag had ingediend bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor een decentralisatie-uitkering om een kerkenvisie op te stellen. En ja, goed nieuws: er is aan de gemeente Katwijk een decentralisatie-uitkering van 50.000,-- euro voor de kerkenvisie toegekend. Voor het CDA is het belangrijk om de lokale cultuur, tradities en identiteit van de dorpskernen te behouden en daar hoort het bewaken van ons erfgoed – óók van ons religieus erfgoed – zeker bij.

Toekomst kerkgebouwen

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben dat dit geld nu voor dit doel aan Katwijk wordt uitgekeerd’, vindt Irene van der Plas, die zich al jaren inzet voor een kerkenvisie voor de gemeente.

‘De duurzame toekomst van 'onze kerkgebouwen' is onze gemeenschappelijke zorg en deze moet mét en voor alle betrokken partijen duidelijk worden vastgelegd. Je ziet te vaak dat kerken die zijn 'afgestoten' verloederen bij gebrek aan beheer en onderhoud. Het is goed om na te denken over het behoud van ons religieus erfgoed zodat ongewenste leegstand en soms zelfs sloop van waardevolle kerkgebouwen voorkomen wordt.’


Kostbare herinnering

Kindercorso n Peter en Prijna Wessel zochten een leuke manier om met hun kleinkinderen de bloemencorso te beleven.

Verkleed als kabouter Plop en Kwebbel.

Het was een feest, voor de kleinkinderen, voor Peter en Prijna, maar zeker ook voor de kinderen langs de weg.

Nu is het een kostbare herinnering, aldus Wendy van Egmond-Wessel namens de kinderen.
| Foto: pr.


100ste verjaardag

Proficiat n Vandaag, donderdag 6 augustus, is het 100 jaar geleden dat mevrouw Tavenier- Wolfert het levenslicht zag.

Ze woont Smidstraat 69 in Rijnsburg. Als het goed is ontvangt oma vandaag ook per post de nodige felicitaties.


Kleindochter Silina deed op Facebook hiervoor een oproep.

‘En ook wij wensen onze oma een hele fijne verjaardag, 100 jaar wat een prestatie!
Veel liefs je kleinkinderen.
| Foto: pr.

Afbeelding
Afbeelding