Afbeelding
Foto: pr

n Zonnepanelen geplaatst

Sinds deze zomer zijn De Burgt en het Katwijks Museum een stuk duurzamer geworden. Op de daken van deze gemeentelijke gebouwen liggen namelijk zonnepanelen. Deze panelen wekken energie op die weer gebruikt wordt om de gebouwen van stroom te voorzien. Een aanzienlijke besparing in de kosten en natuurlijk veel milieuvriendelijker. | Foto: pr.



De Burgt duurzamer

Beheerder van De Burgt, Peter Noordhuis, vertelt over het plaatsen van de zonnepanelen: “Via een app kan ik zien wat er bespaard wordt met de zonnepanelen. En in de korte tijd dat ze er liggen, is dat al heel veel! We hebben hier al 6.000 kilo aan CO2 minder uitgestoten. En ook bij ons is de verlichting vervangen door duurzame LED’s, mét bewegingsmelders. Een enorme besparing in zo’n groot pand als De Burgt.”

Wethouder Adger van Helden laat namens de gemeente weten: “We vinden het belangrijk om het gemeentelijk vastgoed te verduurzamen. Voor het milieu maar ook voor de kosten. Het grootste gedeelte van de besparing wordt gebruikt voor de verduurzaming. Zo kun je tegen beperkte kosten een groot effect behalen.”