Afbeelding
Foto: pr

Arie van Dijke altijd de galante gastheer

Gouden seniorenmiddag is zilver

Feest n Rijnsburg telt enkele, bijna onverwoestbare iconen. Arie van Dijke is er één van. Altijd goedgemutst, actief in een bestuur of comité en altijd op stap als ‘aardsbedelaar’ ook wel fundraiser genaamd om de benodigde financiën bij elkaar te schrapen. Met als grootste fan zijn vrouw Gerrie.

Door Teuntje van Delft

Zo gauw in januari de jaarvergadering van de Oranjevereniging weer een feit was, ging al snel daarna de telefoon. ‘De tijd gaat snel. Het is zo weer seniorenmiddag. Wanneer zullen we bij elkaar komen, want we moeten er dit jaar wel weer iets leuks van maken?’


Goud

En leuk werd het! Dat kon je aan Arie wel overlaten. Hoeveel geld zal Arie van Dijke voor Rijnsburg bij elkaar hebben gebracht? Hoeveel activiteiten (mede) georganiseerd, van hoeveel comités heeft hij deel uitgemaakt en in hoeveel besturen heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Ontelbaar. Maar zonder zijn andere functies tekort te doen, had hij één glansrol waar menige Rijnsburgse dame al vroegtijdig naar uitkeek. Namelijk zijn optreden als gastheer van de seniorenmiddag. Altijd in de weer de gasten naar hun plek te brengen, de rollator in beslag te nemen en deze zwierig en wel in de hal van De Voorhof te parkeren. Niemand die ook maar ergens zorg over had, want aan het eind van de middag toverde Arie het voertuig weer even zwierig bij de juiste eigenaar tevoorschijn. Voor velen ‘goud’ om zo’n gastheer te hebben. Altijd present.


Zilver

En waar we zo naar uitgekeken hadden, om met elkaar de 25e Seniorenmiddag extra feestelijk te vieren, ging niet door vanwege corona en moeten we doorschuiven naar volgend jaar. In de hal van De Voorhof geen 90 rollators keurig geparkeerd en geen polonaise, maar wel de gedachte aan en het uitzien naar een zilveren seniorenmiddag met een gouden randje.