Lieke en Wessel van Meer met Elin en Dex. | Foto: Leo Roosjen
Lieke en Wessel van Meer met Elin en Dex. | Foto: Leo Roosjen Foto: Leo Roosjen

Op bezoek bij vakantiegangers op Camping Koningshof

Op n vakantie in eigen land; veel Nederlanders kiezen daarvoor vanwege de coronaperikelen. Ze kiezen voor de zekerheid om weer snel thuis te kunnen zijn als de nood aan de man komt. Bijvoorbeeld kamperen in eigen land.

Door Leo Roosjen


Op camping Koningshof spreken we Lieke en Wessel van meer uit Steenbergen. Ze zitten gezellig voor hun tent met Elin (3) en Dex (2). Begin dit jaar had het stel een camping in Spanje geboekt. Toen sloeg het coronavirus toe in de wereld. Ga je dan nog het avontuur aan om met je gezin en kampeerwagen helemaal naar Spanje te rijden? Nee, besloten Lieke en Wessel. Spanje werd geannuleerd en daarna gezocht naar een alternatief.


Kust al vol

Wessel vertelt, dat twee maanden geleden de beslissing viel om niet naar Spanje te gaan. ‘We hebben toen zo gauw mogelijk willen boeken. We gingen eerst echt voor het strand. Leuk voor de kinderen. Maar Zeeland en de kust zaten al vol. Uiteindelijk bleven er vijf campings over. Het werd De Koningshof in Rijnsburg en daar vermaken we ons prima. ‘Eigenlijk hoef je de camping niet af. Er is hier alles zowel qua boodschappen als vertier voor de kinderen’, vertelt Wessel.


Goed gevoel over Rijnsburg

Lieke heeft plannetjes gemaakt voor de kinderen. ‘Donderdag wil ik een hele dag naar het strand. Alleen ben ik bang dat het weer spelbreker kan zijn. Tenslotte zitten we hier in Nederland. Eigenlijk is het al goed als het maar droog is. Wessel en ik hopen nog een keer samen te gaan eten zonder de kinderen. Verder gaan we nog een keer naar Leiden en nu we hier toch zijn misschien ook nog wel een dagje Volendam. Met de kinderen staat Sealife in Scheveningen nog op het programma. Weer eens wat anders dan een dierentuin en niet zo groot. Kinderen zijn het toch gauw zat.’

Ze hebben een goed gevoel over hun keus voor Rijnsburg. Spanje was leuk geweest, maar stel voor dat Spanje of Frankrijk opeens op slot waren gegaan. Ze werken beiden in de zorg en zorg dan maar op tijd terug te zijn in Nederland. Dat zou onbetaald verlof betekenen. Nee, dat zou dan een onbetaalbare vakantie geworden zijn.

Nu 12 nachten oftewel 13 dagen Rijnsburg en dan nog een weekje met z'n allen thuis. Ook goed. Hoewel het niet doorgaan van Spanje wel een teleurstelling was. Maar nu zijn ze helemaal blij met Nederland. En vakantiegevoel is ook: nergens aan te hoeven denken en de mobiel te vergeten. Lekker samen met de kinderen met en van elkaar genieten.

De kinderen vinden, dat het allemaal lang genoeg geduurd heeft, nog even een foto, maar daarna moet ik gauw weg en kunnen zij met hun waterballonnen in de weer. Ik vertrek op een holletje om droog te blijven. Voor de kinderen geldt: waterballonnengevechten zijn leuk in Spanje. maar zeker ook in Rijnsburg...