Janine en Hans met hun kinderen Milo en Jinn. | Foto: Piet van Kampen.
Janine en Hans met hun kinderen Milo en Jinn. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

Het begon met een Flügel tijdens de feestweek

‘En toen was het ijs gebroken’

cupido n Ze weet het zich nog precies te herinneren. Janine van Egmond, inmiddels moeder van Milo (5) en Jinn ( 22 maanden) blikt terug op de feestweek van 2011. Om exact te zijn, donderdag 4 augustus, de dag waarop de basis voor de relatie met haar partner Hans van Delft werd gelegd. De eerste pijl van Cupido bleek een flesje met ‘iets lekkers’ en trof meteen de roos.

Door Piet van Kampen

‘Van kinds af aan was ik al bij de feestweek te vinden’, vertelt Janine die dit jaar de traditie van de Rijnsburgse feestweek zal moeten missen. Wel heel erg jammer, maar haar perspectief is dat er volgend jaar augustus hoe dan ook wel een feest zal zijn. Bij het vertellen hierover glimmen haar ogen. ‘Op Valentijnsdag van dit jaar heeft Hans mij ten huwelijk gevraagd, dus volgend jaar wordt het op 21 augustus in ieder geval wel een feest voor ons’, geniet zij nu al met een vrolijke blik vooruit. In haar schuilt inderdaad iemand die wel ‘in’ is voor een feestje. Wat er allemaal al kan gebeuren als het populaire drankje Flügel in de smaak valt en voor haar een hele lange, heerlijke afdronk heeft en Hans destijds een goedkope maar duurzame investering heeft gedaan.


Nerveus

Terug naar negen jaar geleden. ‘Samen met mijn vriendinnen Samantha en Ingrid gingen we naar ‘Uit je dak’ bij café Het Uitje. Ik zag Hans daar staan en ik vond hem eigenlijk wel een hele leuke jongen. Toen hij mij aankeek was ik best wel nerveus en na een tijdje kreeg ik een Flügel van hem aangeboden. ‘Toen was het ijs gebroken. Heel aardig van hem, maar daarna ging ik thuis met de vriendinnen een pizza eten en ’s avonds zijn we weer naar de feesttent gegaan. Via-via wist ik zijn nummer. We hadden hem een SMS-berichtje gestuurd dus hij wist dat we weer zouden komen. Later op de avond heeft hij mij naar huis gebracht en daarna volgden er meer afspraken. Zo is het allemaal gekomen en volgend jaar zijn wij dus tien jaar samen’, vertelt een opgetogen Janine haar ‘love-story die tijdens de feestweek begon.