Van verschillende vrachtwagens op het veilingterrein zijn wielmoeren losgedraaid. | Foto: CvdS.
Van verschillende vrachtwagens op het veilingterrein zijn wielmoeren losgedraaid. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Wielmoeren vrachtwagens losgedraaid

Levens n gevaarlijk. De afgelopen weken zijn er op het terrein van Royal Flora Holland in Rijnsburg bij meerdere vrachtwagens de wielmoeren losgedraaid.

De beveiliging van Royal Flora Holland kreeg de afgelopen weken meerdere meldingen van vrachtwagenchauffeurs en vervoerders over deze sabotage.

Royal Flora Holland wil vervoerders waarschuwen over deze incidenten zodat zij maatregelen kunnen nemen. Royal Flora Holland heeft inmiddels de politie ook op de hoogte gesteld van deze incidenten en de politie adviseert bij eventuele verdachte situaties direct 112 te bellen. Daarnaast adviseert de politie om voor vertrek de vrachtwagen goed te controleren. 'Als een chauffeur door de losgedraaide wielbouten een ongeluk veroorzaakt, zou dit zomaar poging doodslag of moord kunnen zijn.'


De politie en FloraHolland hebben geen idee wie de wielbouten van de vrachtwagens hebben losgedraaid. Het gaat om verschillende bedrijven die op het terrein van de veiling zijn gevestigd.

Volgens de politie hebben zich geen ongelukken voorgedaan. 'De chauffeurs van de vrachtwagens controleerden hun voertuigen en zagen dat de bouten waren losgedraaid. Zij konden deze weer vastdraaien. In een geval ontdekte de chauffeur dat zijn wielbouten los zaten toen hij op de snelweg reed. Hij kon zijn vrachtwagen tijdig aan de kant zetten en de bouten weer vastdraaien.'