Prikkelarme Kerkdienst gaat door

kerk n De Prikkelarme Kerkdienst van 30 augustus kan, tot vreugde van de organisatoren, doorgaan. Nu de beperkende maatregelen rondom corona verder versoepeld zijn mag men eer samenkomen in het gebouw van ‘De Goede Herder’ in Valkenburg, Hoofdstraat 35.

Toch zal het anders zijn dan de vorige keer, want een aantal dingen kunnen nog niet. Er zal tijdens de dienst niet gezongen worden, maar liederen ten gehore worden gebracht. Er zal ook geen koffiedrinken na afloop zijn. En wie graag wil komen zal zich van tevoren moeten inschrijven . Er zit namelijk een maximum aan het aantal mensen dat aanwezig mag zijn in het gebouw. Maar meld u zeker aan, want als er veel aanmeldingen zijn zal de Prikkelarme Kerkdienst nogmaals gehouden worden, zodat u er de tweede keer bij kunt zijn.

De Prikkelarme Kerkdienst begint om 15.00 uur, staat onder leiding van pastor Rixt de Graaf en zal een half uur duren. Een gewone kerkdienst kan door het gebruik van een orgel, veel mensen bij elkaar en een tijdsduur van meer dan een uur teveel prikkels geven. We staan er vaak niet bij stil dat deze, voor ons gewone bijeenkomsten, voor mensen met een aandoening als autisme of een Niet Aangeboren Hersenaandoening (NAH) te inspannend kunnen zijn om bij te wonen. Dat betekent natuurlijk niet dat deze groep mensen geen behoefte heeft aan een eredienst. Daarom bieden we deze volwaardige maar aangepaste diensten aan, zodat mensen die gevoelig zijn voor teveel prikkels ook een eredienst kunnen beleven en bijwonen.

De volgende Prikkelarme Kerkdienst staat gepland op 13 december en zal geleid worden door ds. Martin Heikoop uit Katwijk aan Zee.


'De Goede Herder' wordt vacant

kerk n Ds. Marjan Zebregs van 'De Goede Herder' in Valkenburg heeft besloten om het beroep van de protestantse gemeente 'De Lichtbron' in Wateringen aan te nemen.

Marjan Zebregs is op 19 april 2015 in 'De Goede Herder' bevestigd tot predikant en heeft daar intrede gedaan. Een week na de afscheidsdienst op 4 oktober aanstaande, zal zij intrede doen in haar tweede gemeente.

De afgelopen vijf jaar heeft ds. Marjan Zebregs zich vol overgave ingezet voor de gemeente; samen hebben zij mooie en moeilijke momenten gedeeld. De gemeente en de predikant komen vanaf oktober in een nieuwe fase, die zij allebei vol vertrouwen tegemoet zien.


Aanmelden voor Burendag 2020

contact n De aanmelding voor Burendag 2020. die op zaterdag 26 september wordt gehouden, is deze week van start gegaan.

Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden. Organisatoren Douwe Egberts en Oranje Fonds hebben daarom een manier bedacht waarop buren deze dag op anderhalve meter kunnen vieren, onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Via Burendag.nl kunnen alle buurten van Nederland zich aanmelden voor de 15de editie. Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen.


Op Burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Belangrijk is dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM. Buren kunnen via www.burendag.nl een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiële bijdrage van maximaal 350 euro voor hun Burendagactiviteiten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op www.burendag.nl.