Jan de Vries. | Foto: pr
Jan de Vries. | Foto: pr Foto: pr

Jan de Vries: ‘DSV moet weer zeewaardig worden’

nieuw n Per 1 september 2020 is Jan de Vries benoemd tot Directeur-bestuurder van DSV|verzorgd leven. Hij volgt Hennie Kenkhuis op die vanaf 1 november 2019 als Interim Bestuurder leiding gaf aan de organisatie en de eerste fase van het herstelproces heeft geleid na de financiële problemen die zich in 2019 openbaarden.

Jan de Vries (1971) heeft de nodige ervaring. Hij is momenteel directeur van het leerwerkbedrijf Rijnvicus in Alphen aan de Rijn. Van 2009 – 2018 was hij directeur-bestuurder van woningcorporatie Rijnhart Wonen in Leiderdorp en Zoeterwoude. Daarvoor was hij werkzaam bij andere woningcorporaties en in de uitzendbranche, waar hij na zijn studie bedrijfseconomie zijn loopbaan is begonnen. De organisatie is positief over De Vries: Hij heeft in zijn huidige en vorige functies laten zien dat hij organisaties door een moeilijke fase kan loodsen en weer succesvol kan laten zijn. Hij is financieel onderlegd, heeft veel kennis van (zorg)vastgoed en kent de regio. We hebben hem leren kennen als een verbindende persoon die met visie en enthousiasme de transitieopgave zal oppakken. Hij is maatschappelijk betrokken, samen met zijn vrouw. De overstap naar deze functie bij DSV sluit daar naadloos op aan. Jan de Vries: 'Deze functie kwam ongezocht op mijn pad en ervaar ik als een cadeau. Als jonge jongen ken ik het visserijbedrijf en Katwijk vanuit de familie. De VVT zorg is nieuw, maar de regio niet. DSV maakt een moeilijke fase door en het is voor mij een eer mijn ervaring en capaciteiten in te zetten om van DSV weer een gezond en zeewaardig bedrijf te maken.'
| Foto: pr.


Zeeweg-Oost weer open

Hinder n De Zeeweg-Oost, tussen de rotonde Koningin Julianalaan en de oprit naar de N206, is vanaf deze week weer open voor autoverkeer. De afgelopen vijf weken is hier gewerkt aan het ondergrondse deel van de nieuwe fiets-/voetgangerstunnel. Deze tunnel is een van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net. De tunnel wordt een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers tussen het Waterloopje en Cleijn Duin. Momenteel wordt verder gewerkt aan de toeritten naar de tunnel bij het Waterloopje en aan de kant van Cleijn Duin. Dit deel van de Zeeweg is nu wel weer open voor autoverkeer, maar de rijweg is tijdelijk versmald en er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit blijft tot de oplevering van de tunnel. De omleiding voor fietsers blijft tot eind dit jaar.






gelden omdat er langs beide zijden van de weg nog gewerkt wordt, en de fietspaden hier opnieuw aangelegd worden. Fietsers en voetgangers kunnen de Zeeweg-Oost alleen oversteken bij de rotonde Koningin Julianalaan. De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden. De bushalte Cleijn Duin blijft voorlopig als tijdelijke halte bij het gemeentehuis.


Behalve aan de tunnel wordt er de komende maanden ook op andere plekken op de Zeeweg-Oost gewerkt. Tussen 6 en 17 juli worden de verkeerslichten op de kruising Rijnstraat – Callaoweg vervangen. Fietsers komend vanuit de Rijnstraat worden omgeleid via Kerkstraat - Mgr. Bekkerstraat en de Commandeurslaan. Vanaf hier volgen fietsers de ingestelde omleidingsroute voor de Zeeweg. Op 13 en 16 juli wordt in de avond en nacht het wegdek tussen de Zeeweg-Oost en de Rijnstraat opnieuw geasfalteerd. Hiervoor is de afrit van de N206 naar de Zeeweg deze twee data tussen 19.00 en 06.00 uur afsloten.