Afbeelding
Foto: pr

Geslaagd digitaal schoolfeest Wellantcollege

Live n met 30.000 views.

Een schoolfeest op 1,5 meter, dat is geen feest. Daarom bedacht Wellantcollege een alternatief. Voor 16.000 (aankomend) vmbo-leerlingen en mbo-studenten verplaatsten zij het schoolfeest naar YouTube en TikTok. Heel Nederland kon erbij zijn. Het live spektakel werd door duizenden mensen bekeken. Binnen 24 uur stond de teller op 30.000 YouTube views. Op TikTok behaalden ze tot nu toe 980.000 views. Thuis, maar toch samen: Snelle, Pjotr, Edson da Graça en Lieke Hammink bouwden een feestje met de leerlingen en studenten van Wellantcollege. Vanuit de studio stond host Edson da Graça in contact met een virtuele ‘Green Room’ met leerlingen en studenten. Zij konden vragen stellen aan artiesten Snelle en Pjotr, die beiden een optreden gaven. De rest van Nederland deed mee via de YouTube chatbox. En daar ging het los, met ruim 25.000 chatberichten tijdens de liveshow, die ruim een uur duurde.


Hannie Mulder gestopt bij VVN Katwijk

Afscheid n Je kan het je bijna niet voorstellen, het bestuur van VVN Katwijk zonder Hannie Mulder en Willem van der Plas. Maar met in totaal ongeveer vijftig jaar de inzet voor het bestuur van de lokale afdelingen van de VVN, sinds 1januari 2006 de afdeling Katwijk, was het zaterdag 4 juli zover. Er werd afscheid genomen van twee unieke vrijwilligers. Prachtmensen, die altijd bij alle activiteiten van de VVN Katwijk ook op de werkvloer aanwezig waren om te werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in onze gemeente. Dat zit in hun DNA.

Van der Plas ontving van de landelijke VVN naast de waarderende woorden een speld van verdienste en oorkonde. Mulder had deze in april 2018 al ontvangen uit handen van burgemeester Cornelis Visser omdat ze toen na twintig jaar stopte als voorzitster van de lokale afdeling, maar nog wel bestuurlijk verder ging. Zij ontving van de landelijke VVN een prachtige brief waarna voorzitter Gerard Bol van de VVN Katwijk na zijn toespraken beide kanjers kon ‘struiken’.

Voor meer informatie over VVN Katwijk kunt u terecht op de website https://vvn.nl. Klik op ‘In je buurt’, kies ‘Zuid-Holland’ en ‘Katwijk’. Daar vindt u ook het jaarverslag 2019, maar ook veel meer lokaal nieuws in woord en beeld van een zeer actieve lokale afdeling VVN Katwijk. | Foto: pr.