Spelende kinderen en samen koffiedrinken in de Sluiterstraat. | Foto: pr.
Spelende kinderen en samen koffiedrinken in de Sluiterstraat. | Foto: pr. Foto: pr

Sociaal contact in Coronatijd

Eenzaam n Corona is hard op weg om een eenzaamheidsvirus te worden: géén fysiek contact en zeker 1,5 meter afstand houden om besmetting te voorkomen.

Dit weliswaar om een heel goede reden, de maatregelen moet en (kwetsbare) ouderen beschermen en overbelasting van het zorgsysteem voorkomen.

De bewoners van de Sluiterstraat in Rijnsburg hebben een ludieke manier gevonden om de sociale omgang in hun straat te versterken. De bewoners wonen in een doodlopende straat welke doet denken aan een hofje. Ze bedachten dat het leuk zou zijn voor de kinderen,om voor één middag de auto’s uit de straat te plaatsen zodat er een ruime plek ontstond voor de kinderen om oud Hollandse spelletjes te kunnen spelen.

De volwassenen brachten eigen koffie en thee mee en plaatsten de stoelen in een grote kring, op 1,5 meter afstand van elkaar daarom heen. Zelf gebakken taart en koek verhoogde de gezelligheid en de sfeer. In de straat wonen ouderen, een alleenstaande en jonge gezinnen met opgroeiende kinderen. Een mooie manier om in deze coronacrisis de eenzaamheid en het gemis aan sociaal contact deels te kunnen ondervangen.