Stoppen met roken


Het virus dat de crisis op dit moment veroorzaakt wordt gevaarlijk doordat het de longen kan aanvallen. Dat is de reden dat er zoveel mensen op de IC belandt zijn.

Mensen die roken lopen meer risico als zij dit virus oplopen. Dit komt omdat roken de conditie van de longen aantast en gevoeliger zijn voor infecties.

Is dit voor u niet een goede reden om nu echt te stoppen met roken?

Hou in ieder geval wel de volgende tips in de gaten:

* Als u van plan bent om te stoppen met roken, is het belangrijk u te realiseren dat het noodzakelijk is om meer te bewegen om de stofwisseling op gang te houden. Het voedingscentrum adviseert elke dag minimaal 30 minuten flink te bewegen.

* Het is ook belangrijk te weten dat de eerste zes weken het zwaarst zijn. Probeer dus steun bij mensen in uw omgeving te vinden als u het moeilijk heeft.

* U kunt bij Apotheek Rijnsburg hulpmiddelen halen voor het stoppen met roken, bij veel mensen geeft dit net het steuntje in de rug om blijvend te stoppen.

* Bij de huisarts kunt ook om een advies vragen en eventueel een recept voor pillen die helpen om de drang nar nicotine te verminderen.

* Besef dat uw smaak verbetert als u stopt met roken, dat is heel prettig.

* En natuurlijk bent u minder gevoelig voor allerlei virussen die u via de luchtwegen ziek maken.

Op de website www.stivoro.nl en www.apotheekrijnsburg.nl kunt u veel nuttige tips en links vinden voor het stoppen met roken.

Of kom een keer langs bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.