Meer sociale woningen in Frederiksoord Zuid

Politiek n Wethouder Gerard Mostert deed vorige donderdag in de raadsvergadering de toezegging om te kijken of er meer woningen voor alleenstaanden gerealiseerd kunnen worden in het woningbouwproject Nieuw Rijnvaert in Frederiksoord Zuid in Rijnsburg.

Die toezegging is voor DURF voldoende om de motie voor studio’s in te trekken. In de motie vraagt DURF aandacht voor de wooncrisis in de sociale sector. Het verzoek aan het college is om ‘op creatieve wijze, samen met de andere partners binnen het project, een realistische en uitvoerbare oplossing te zoeken waarmee een groter aantal woningen voor alleenstaanden (studio’s) gerealiseerd kan worden’.

Wethouder Mostert erkent de wooncrisis en de enorme vraag van alleenstaanden. ‘Ik zie kansen om grotere woningen te splitsen. Ik ben bereid uit te voeren wat u in de motie vraagt.’ ‘Dat is een toezegging’, concludeert Sonny Spek van DURF, waarop hij de motie introk. Woningbouwproject Nieuw Rijnvaert bestaat uit zo’n 280 woningen, waarvan 25 procent bestemd is voor sociale woningbouw.


Toch op schoolkamp

In n de Rijnsburger van 11 juni stond dat groep 8 van de Oranje Nassauschool niet op schoolkamp zou gaan, vanwege de coronamaatregelen. Inmiddels is de situatie voor deze kinderen in het positieve veranderd.

Toen op dinsdag 9 juni bekend werd dat toiletgebouwen op kampterreinen en campings weer open zouden gaan, dachten de juffen van deze groep 8, we informeren even wat de mogelijkheden zijn. Na veel overleg en goedkeuring van alle ouders was de reservering vorige wee vrijdagmiddag rond. De kinderen wisten op dit moment niets van wat er achter de schermen werd bekokstoofd.....

Maandagochtend jl. zat de klas klaar om te oefenen voor de musical. Daar vertelden Juf Irene en Juf Petra aan de kinderen dat de ‘nacht van 8’ niet door zou kunnen gaan. Er ontstond wat onrust, maar vooral de vraag waarom? Het antwoord was eenvoudig: 'Omdat we toch op kamp gaan'. Het gejuich was in de straat te horen, armen vlogen van blijdschap de lucht in. Dinsdag 23 tot donderdag 25 juni gaat groep 8 de tijd van hun leven hebben op YMCA kampterrein Hulshorst in Hierden, met de bus op pad, slapen in tenten.