Open dag bij CBS de Burcht

Welkom n Nu de scholen weer open zijn, kunnen we eindelijk ook nieuwe leerlingen een kijkje laten nemen! Op zaterdag 27 juni a.s. is CBS de Burcht de hele dag toegankelijk voor kinderen en ouders die zich willen oriënteren op een basisschool in Valkenburg.

In de ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is de locatie op de Broekweg geopend. Tussen 13.00 en 15.00 uur is de locatie aan de Luit Katlaan in ’t Duyfrak geopend.

In ‘t Duyfrak krijgen vanaf september de groepen 1/2 en 3 en groep 7 en 8 les. Het aantal kinderen in deze relatief jonge wijk groeit snel. De gemeente heeft ingestemd met uitbreiding van het aantal lokalen en er is het afgelopen schooljaar een nieuw kleuterplein gemaakt.

Op de locatie Broekweg krijgen de groepen 1 t/m 7 les. In januari start hier een vierde kleutergroep. De komende jaren is het de bedoeling dat op beide locaties van CBS de Burcht de groepen 1 t/m 8 zullen doorgroeien. Er is een feestelijke ontvangst, natuurlijk veilig volgens de RIVM richtlijnen.


Duurzame voucher voor huiseigenaren

klusbon n Inwoners van Katwijk ontvangen deze maand een brief met daarin een voucher met een tegoed van 70 euro. Dit bedrag is te besteden bij een aangesloten bouwmarkten in de buurt en is bedoeld voor artikelen om het huis duurzamer en comfortabeler te maken.

De gemeente kan deze vouchers aanbieden, omdat die vanuit het Rijk een bijdrage uit de RRE-subsidie (regeling reductie energiegebruik) heeft gekregen. De voucher is te besteden aan verduurzamingsartikelen bij aangesloten bouwmarkten in de buurt. Wethouder Jacco Knape (Duurzaamheid): 'Met de RRE-subsidie kunnen we zorgen dat huiseigenaren in de gemeente Katwijk de eerste stappen kunnen zetten naar een duurzamere woning, simpelweg door wat kleine aanpassingen in huis aan te brengen. Die kleine veranderingen kunnen uiteindelijk veel opleveren, voor de portemonnee.



van particuliere huiseigenaren.