n Meerderheid raad neemt motie aan

Hondenuitlaatplek mag blijven

Motie n ingediend. Het hondenveld op de splitsing van de Valkenburgerweg en Waterboslaan in Rijnsburg moet een permanente hondenuitlaatplek worden.

Dat is het verzoek in de motie die vorige week donderdag in de raadsvergadering door een meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen. Of het ook voor de eeuwigheid is, is nog even afwachten.

De motie is ingediend door GemeenteBelangen, CDA, DURF, Hart Voor Katwijk, SGP en VVD Katwijk. Genoeg voor een meerderheid (24 stemmen).


Frederiksoord Zuid

De motie heeft alles te maken met het woningbouwproject in Frederiksoord Zuid in Rijnsburg. In dat plan voor 280 woningen is geen hondenuitrenplaats opgenomen; hoewel het college van burgemeester en wethouders een jaar geleden nog aangaf, dat het van belang is dat nieuwe woonwijken ‘worden ingericht met een toereikend oppervlak aan hondenveldjes’, zoals in de motie staat.

Geert Diemer van GemeenteBelangen stipte dat in een vorige vergadering al aan.

In de motie staat, dat Katwijk 25 hondenveldjes heeft, waarvan maar drie in Rijnsburg.

En van die drie is alleen het veldje in De Horn permanent. ‘Het veldje langs het kanaal is ingericht op grond die de gemeente voor vijf jaar huurt en het veldje op de splitsing van de Valkenburgerweg en Waterboslaan staat op de nominatie binnen enkele jaren te worden bebouwd.’


'Moeilijk om nu de consequenties bouwplannen te overzien'


Dat laatste is de reden waarom ChristenUnie, D66, Fractie Smits, KiesKatwijk en PvdA (samen goed voor 9 stemmen) tegen de motie stemmen.

Het hondenveld ligt in een gebied in de wijk Kleipetten dat nog ontwikkeld moet worden. Wethouder Gerard Mostert vindt het ‘moeilijk om nu de consequenties te overzien’ als dat hondenveld nu als permanent wordt bestempeld. Zo denken de tegenstanders er ook over.

Aan de wethouder de taak om die permanente status toch te onderzoeken vanwege de aangenomen motie.