Het Merovech Park is een prachtige plaats boven het historische De Horn.
Het Merovech Park is een prachtige plaats boven het historische De Horn. Foto:

Merovechpark sfeervol

Horn n Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het Merovechpark in de nieuwe woonwijk De Horn. Grote blauw- en bruinkleurige kralen sieren het oude grafveld samen met bomen, schelpenpaden en bankjes. Als het goed is wordt het park officieel voor Open Monumenten Dag geopend.

Het park is het groen middelpunt van de wijk en zorgt ervoor dat het oude grafveld beschermd blijft. Op deze plek zijn archeologische vondsten aangetroffen uit 560-725 na Christus. Het is de tijd waarin de Merovingen, Frankische koningen, hier leefden. Op deze plek zijn 13 kralenkettingen en een zwaardkraal gevonden. Kralen zijn kenmerkende vondsten bij begravingen uit de Merovingische periode. De vondsten zijn zeldzaam voor de Europese archeologie en dat maakt het park nog unieker. Reden voor Parklaan Landschapsarchitecten om in het park de kralen terug te laten komen. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met beeldend kunstenaar Paul de Kort en archeoloog Menno Dijkstra.
De sfeer van het park verwijst naar de rust en stilte op begraafplaatsen, zonder dat het een begraafplaats is. Een plek in alle rust. Er staan verschillende bankjes en in de buitenring komen trim en fitness voorzieningen, alsook speeltoestellen, zoals een evenwichtsbalk, buikspiertoestel, bokspring- slalom palen, hordetoestel en een klautertoestel.