De overhandiging van het boekje bij de gedenkplaat. V.l.n.r. Henk Westra, Hans Bleichrodt, Fedde Jonkman en Jan Mooten.
De overhandiging van het boekje bij de gedenkplaat. V.l.n.r. Henk Westra, Hans Bleichrodt, Fedde Jonkman en Jan Mooten. Foto:

Zomeravondwandeling

Avond n In juli en augustus organiseert het Genootschap Oud Rijnsburg weer haar wekelijkse Historische Zomeravondwandelingen.

U maakt met gids Henk Westra een rondwandeling door het oude dorp en onderweg laat hij u kennis maken met 1045 jaar (Rijnsburgse) geschiedenis. Ook het gerenoveerde mausoleum wordt bezocht. Vanwege de corona-maatregelen, helaas ook met een beperkt aantal deelnemers. Ook hiervoor geldt aanmelden via onze website en facebookpagina.

Binnenkort gaat de inschrijving van start. henkwestra@ziggo.nl

Historische schietpartij

Het boekje over de dodelijke schietpartij tijdens de oorlogsjaren in de Dubbelebuurt in Rijnsburg is nog verkrijgbaar.

Hans Bleichrodt werkte het historische verhaal dat gaat over de spannende moord in de Dubbelebuurt tot in detail uit en overhandigde de eerste exemplaren aan Jan Mooten en Fedde Jonkman. Het boekje telt 24 pagina’s, waaronder het verhaal en diverse foto’s. Sommige foto’s konden vanwege de kwaliteit niet groot worden afgedrukt, maar zijn wel heel bijzonder. Omdat het museum van het Genootschap Oud Rijnsburg is gesloten, is het boekje te koop bij De Read Shop Rijnsburg in de Hoftuin voor € 3,00.

Afbeelding