Er komen 283 woningen in Nieuw Rijnvaert. | Foto: Rokki Fotografie.
Er komen 283 woningen in Nieuw Rijnvaert. | Foto: Rokki Fotografie. Foto: Rokki Fotografie

Nieuwe mijlpaal Nieuw Rijnvaert

Gemeenten n Katwijk en Oegstgeest, en ontwikkelaars Adriaan van Erk Groep en Ouwehand Bouw hebben deze week de ontwikkel- en realisatieovereenkomst van project Frederiksoord Zuid (projectnaam Nieuw Rijnvaert) ondertekend.

Dit woningbouwproject is een gezamenlijke ontwikkeling die deels op Katwijks grondgebied en deels op die van Oegstgeest ligt. Er worden zo’n 280 woningen gebouwd, waarvan 71 sociaal.


Het plangebied ligt voor 70 procent op grondgebied van Katwijk en voor de rest in Oegstgeest. Het gebied ligt ten zuiden van de woonbuurt Frederiksoord en wordt begrensd door de Rijnsburgerweg aan de oostkant, Valkenburgerweg aan de westkant en gebied ‘Tuinen van Oegstgeest’ aan de zuidkant. De ontwikkelaars zijn voornemens een aantrekkelijke woningbouwlocatie te realiseren met veel groen en water.

Wethouder Gerard Mostert van Katwijk: ‘Met de gezamenlijke ontwikkeling van dit gebied voegen we een mooie nieuwe waterrijke en groene woonbuurt toe aan onze gemeente en daarmee ook de broodnodige woningen’.

Op basis van door de gemeenteraad behandelde (nota van) uitgangspunten wordt een ontwerp uitwerkingsplan opgesteld voor het Katwijks grondgebied. Bewoners en andere betrokkenen hebben hier medio tijdens de informatieve raadsvergadering over mee kunnen praten. De gemeenteraad neemt vanavond een definitief besluit over de uitgangspunten voor het uitwerkingsplan.

Naar verwachting wordt 2021 gestart met de bouw.