Verbeter uw weerstand, eet gezond

Zeker in deze tijd is het belangrijk om heel goed op uw voeding te letten. Hoe beter uw afweer, hoe meer u weerstand kan bieden aan rare virussen en bacteriën.


Het is ouderwets, maar door goed te eten volgens de schijf van vijf geldt nog steeds dat u het beste tot u neemt. Heeft u weleens een weekje goed bijgehouden wat u allemaal eet? Dé leidraad voor goede voeding is nog altijd de schijf van vijf van het voedingscentrum;


Eet gevarieerd: als u regelmatig verschillende producten eet, weet u zeker dat er veel meer variatie in de voedingsstoffen zit die u naar binnen krijgt!


Eet niet te veel en beweeg regelmatig: een gezond lichaamsgewicht verkleint de kans op chronische zieketen zoals hart- en vaataandoeningen.


Eet minder verzadigd vet: vet in de voeding is wel nodig, maar dan wel de goede vetten! Twee keer per week vis eten zorgt ervoor dat u gezonde visvetzuren naar binnen krijgt, vaker hoeft niet.


Veel groente, fruit en brood: deze vezelrijke voedingsstoffen zorgen ervoor dat uw darmen goed blijven werken en u krijgt bovendien minder snel weer honger!


Veiligheid: Let thuis goed op de hygiëne en goede opslag van bederfelijke voedingsmiddelen, zeker in de zomer als de temperatuur (hopelijk) hoger is.


Wat betreft de groente en fruit geldt als leidraad dat u dagelijks 250 gram groenten en 2 stuks fruit dient te eten.


Natuurlijk is het ook van belang om genoeg te drinken, maar niet te veel koffie en thee. Veel mensen slikken tegenwoordig extra vitaminepillen, dit is niet altijd nodig, maar in periodes van herstel van ziekte of als u niet goed eet, kan het wel behulpzaam zijn.


Wilt u meer informatie over goede voeding en vitaminen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.