Afbeelding
Foto: pr

Aanleg rotonde Torenvlietslaan

Verkeer n Op de huidige kruising van de Voorschoterweg/Hoofdstraat met de Duyfraklaan/Torenvlietslaan komt een rotonde voor het autoverkeer, met gescheiden fietspaden.

In de toekomstige situatie rijdt het autoverkeer via deze rotonde naar de N206, die als onderdeel van de RijnlandRoute verbreed en deels verdiept wordt.

De huidige Torenvlietslaan, het gedeelte dat haaks staat op de N206, wordt verlegd richting het westen.


Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de rotonde worden in fases uitgevoerd. Boskalis is inmiddels gestart met de aanleg van het zogenaamde ‘brandweerpad’.

Dat is de nieuwe aansluiting van de Torenvlietslaan op de Voorschoterweg. Als het brandweerpad half juni gereed is, wordt de huidige verbinding van de Torenvlietslaan naar de Voorschoterweg afgesloten. Vervolgens wordt de aanleg van de nieuwe rotonde voorbereid en vanaf augustus aangelegd. Begin september is de rotonde klaar.


Verkeersmaatregelen

Tijdens het voorbereidende werk wordt het fietspad aan beide kanten van de Voorschoterweg afgesloten. Fietsers en voetgangers worden via een bypass aan de noordzijde over het parkeerterrein en het Duyfrakplein omgeleid. De bushalte wordt tijdelijk verplaatst naar het begin van de Hoofdstraat. De omleidingen wordt met borden aangegeven. Automobilisten rijden in deze periode nog over de Voorschoterweg.


Vanaf augustus wordt het autoverkeer door middel van een bypass om het werk heen geleid. De bypass voor autoverkeer loopt over het parkeerterrein ten noorden van de Voorschoterweg.

Aan het einde van deze periode moet de Voorschoterweg één dag worden afgesloten voor al het verkeer om de aansluitingen te asfalteren.


Babbeltruc rondom coronatesten

Waarschuwing n In Leiden gaan personen langs de deuren die zich voordoen als medewerkers van de GGD Hollands Midden.

Zij proberen bij mensen binnen te komen door te zeggen dat zij een coronatest af komen nemen. Nadat zij binnen worden gelaten stelen zij tassen, portemonnees en andere waardevolle spullen. Tot nu toe lijken vooral ouderen het slachtoffer. De GGD Hollands Midden roept mensen op niet in deze babbeltruc te trappen: “laat ze niet binnen!”.

De GGD Hollands Midden benadrukt dat er niet zomaar medewerkers langs deuren gaan om coronatesten af te nemen.


In een heel enkel geval worden mensen wel thuis getest, maar dit gebeurt altijd op afspraak en alleen als iemand niet zelfstandig het huis kan verlaten. In dat geval dragen de medewerkers van de GGD die op afspraak bij mensen thuiskomen, altijd een legitimatiepasje bij zich van de GGD Hollands Midden.


Streep door Paardenmarkt 2020

Helaas n geen Mart. Stichting Festivalk, het Paardenmarktcomité, Oranjevereniging Wilhelmina, Castellumpop, de Harmonie en het Dorpshuis hebben tot hun spijt gezamenlijk een streep moeten zetten door de Paardenmarkt 2020.

Alles is erg goed afgewogen, er is breed contact geweest met de Gemeente en de Veiligheidsregio.


Er is gewacht op de laatste berichten van de overheid en ook ruim intern per organisatie besproken…. maar uiteindelijk kwam men tot de slotsom dat een Paardenmarkt hoe dan ook dit jaar helaas niet kan en dat betreuren wij ten zeerste.

De organisatie heeft goede hoop, dat ze volgend jaar weer een Paardenmarkt neer kunnen zetten die grootser dan ooit gaat worden en daar gaan we ons aan vast houden. En vergeet niet dat we de 1,5 meter-regel in acht moeten nemen en dat ieders gezondheid dit jaar nog meer telt als andere jaren.




Op de foto van links naar rechts:

Cees Langmuur (Castellumpop), Arjan Hogewoning (Harmonie), Fritz Leinberger (St. Tot steun aan Valkenburgs Harmonie), Ton van der Niet (Dorpshuis), Kimberley van der Nagel (St. Festivalk + Paardenmarktcomité), Jappe Smits (St. Festivalk) en Cees Maagdelijn (OV Wilhelmina).
| Foto: pr.