Felicitatie

In n De Rijnsburger kunt u een familielid of vriend(in) feliciteren door middel van een foto en tekst. Dit kan gaan over de geboorte van een (klein)kind, een verjaardag, een jubileum, of het behalen van een (school) diploma, etc. De kosten zijn € 8,50. De tekst (max. 20 woorden) en foto (minimaal 1 Mb) kunt u mailen tot uiterlijk dinsdagochtend 8.30 uur naar redactie@derijnsburger.nl. Graag onder vermelding van uw naam en adres. De betaling van € 8,50 kunt u overmaken op NL67RABO0356822370 t.n.v. Uitgeverij Verhagen BV o.v.v. Felicitatie de Rijnsburger.


Corona en jongeren

opdracht n Op pagina 3 van deze editie een andere invulling van de rubriek ‘Toren in Zicht’. De tekst komt deze keer van drie sportieve jonge meiden: Maxime Bleichrodt uit Rijnsburg en Loïs van der Horst en Jess van Schie uit Oegstgeest. Zij zitten op het Bonaventuracollege in 4 havo. Voor het vak Maatschappijleer moesten zij een column schrijven, met als onderwerp: invloed van thuis zitten met corona. ‘Publicatie geeft het eindresultaat van de opdracht een extra boost’, aldus het drietal. Veel leesplezier. En nu maar hopen op een mooi cijfer.


Brandweer Valkenburg geveld door corona

De n brandweerkazerne van Valkenburg is tijdelijk buiten dienst gesteld. Vier van de vrijwillige korpsleden zijn, na medische klachten, door de GGD positief getest op corona.

‘Hoe en waar zij besmet zijn geraakt, is nog niet duidelijk’, laat een woordvoerder van de Brandweer Hollands Midden weten. De brandweer wacht de resultaten af van het bron- en contactonderzoek, dat door GGD Hollands Midden wordt uitgevoerd.

De kazerne Valkenburg is ‘uit voorzorg buitendienst gesteld’.

‘De brandweerzorg is gewaarborgd en wordt gecontinueerd door de naastgelegen brandweerposten’, laat de woordvoerder weten.

Het aantal positief geteste mensen met corona in Katwijk is de inmiddels met 37 opgelopen. Eén daarvan is opgenomen in het ziekenhuis (totaal 30).

Het aantal aan corona overleden mensen (geregistreerd) staat inmiddels op 15.