De raad vraagt aandacht voor goede voetgangers- en fietsverbindingen en betaalbare woningen. | Foto: CvdS.
De raad vraagt aandacht voor goede voetgangers- en fietsverbindingen en betaalbare woningen. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Ruimte voor studio’s in Frederiksoord Zuid

Hondenuitrenplaats n De gemeenteraad stemt in met het uitwerkingsplan Frederiksoord Zuid in Rijnsburg, met de nodige op- en aanmerkingen.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

De raad vraagt aandacht voor goede voetgangers- en fietsverbindingen en betaalbare woningen. DURF en GemeenteBelangen hebben ieder een motie klaarliggen voor respectievelijk studio’s voor jongeren en alleenstaanden, en voor een hondenuitrenveldje.


mooi plan

In Frederiksoord Zuid is het woningbouwproject Nieuw Rijnvaert gepland, met zo’n 280 woningen waaronder vrijstaande woningen, tweekappers, rijtjeswoningen en appartementen in een gebied met veel groen en water.

De raad vindt het een mooi plan, maar verschillende partijen vragen aandacht voor meer betaalbare woningen. DURF kondigt een motie aan om te kijken naar de mogelijkheden voor studio’s voor jongeren en alleenstaanden.

‘Een terecht punt’, reageert wethouder Gerard Mostert. ‘Er komen steeds meer eenpersoonshuishoudens. Ik ben zeer bereid dat onder de aandacht te brengen bij ontwikkelaar en wooncorporatie’, zegt de wethouder toe.


Zo toegevend is Mostert niet richting Geert Diemer van GemeenteBelangen (GB). Diemer heeft een motie in gedachten met het verzoek een hondenuitrenplaats in het nieuwe plan te realiseren. ‘Want die voorziening missen we’, aldus Diemer.

‘Ik denk dat er genoeg plekken zijn. De locatie ligt dicht bij ’t Duyfrak en er is een tweede plek in Kleipetten’, stelt de wethouder.

‘Mensen moeten maar naar ’t Duyfrak of Kleipetten lopen?’, vraagt Diemer zich af.

‘Voor ons reden om samen met het CDA een motie in te dienen voor een hondenuitrenplaats in de nabijheid Frederiksoord’, kondigt hij aan.

Wethouder Mostert ziet er niets in en doet geen toezegging.


De gemeenteraad neemt in de volgende raadsvergadering een definitief besluit. Dan zal blijken of DURF en GB hun aangekondigde moties nog indienen.