Afbeelding
Foto: pr

Airbag – A Day At The Beach

Voor veel mensen is Airbag een onbekende band. Maar degenen die wat meer bekend zijn in het prog-rock circuit veren op bij het horen van deze bandnaam. Lead-gitarist Björn Riis is het bekendste lid en brengt ook solo materiaal uit. A Day At The Beach is alweer hun vijfde studio-album en komt op negentien juni uit.

De plaat kent zes tracks en grijpt terug op de electronica, new wave en film muziek uit de jaren tachtig. Dit is goed te horen in Machines And Men, het eerste nummer dat is gereleased. De track begint onheilspellend met een basgitaar en de kenmerkende sound van de gitaar en zang van Riis. Het intro doet licht denken aan Welcome To The Machine van Pink Floyd. Even later valt de synthesizer in die je onderdompelt in de jaren tachtig. De track kent vele lagen en geeft steeds iets meer prijs.

Sunsets is de tweede track die is uitgebracht. Een krachtig basloopje vormt hier het hart. Daar omheen ontvouwt zich een heerlijk rock nummer met scheurende gitaren en een opzwepende drumbeat.