Afbeelding
Foto: pr

Kleermaker maakt kleurrijke mondkapjes

Populair n Na het uitbreken van het coronavirus ontstond er een groot gebrek aan mondkapjes. Reden genoeg voor kleermaker Mehmet van Populair Kledingreparatie in de Kerkstraat om actie te ondernemen.

Net als bij veel andere ondernemers is het de afgelopen tijd ook heel rustig bij Populair Kledingreparatie. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de straten en winkels leeg zijn met als gevolg dat er heel weinig werk binnenkomt. ‘Door de rustige periode had ik vrij weinig werk en toen ik op het nieuws zag dat er een gebrek was aan mondkapjes wist ik voldoende’, aldus Mehmet. Sindsdien houdt hij zich voornamelijk bezig met de productie van niet-medische mondkapjes.

Mehmet heeft zijn eigen ontwerpen samengesteld van stof en met elastieken banden. Doordat het van stof is kan het worden gewassen en worden hergebruikt. Hij vraagt er € 4,99 voor.

Mehmet is met zijn zaak sinds 2006 een bekend gezicht in Rijnsburg. De komende tijd zal hij zijn vrije tijd dan ook benutten met het maken van mondkapjes. | Foto: pr.