Afbeelding
Foto: pr

Gemeente vraagt reacties op gebiedsvisie Mient Kooltuin

Verbetering n De gebiedsvisie voor de Mient Kooltuin in Katwijk is bijna klaar. Deze visie bepaalt de richting voor de verbetering van de Mient Kooltuin in de komende decennia. Tot 12 juni kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden hun reactie geven op de gebiedsvisie die te vinden is op de website van de gemeente Katwijk.

De gemeente Katwijk is met OKRA landschapsarchitecten al enige tijd bezig met het maken van de gebiedsvisie. De Mient Kooltuin zal een veelzijdig en multifunctioneel gebied worden met plaats voor onder meer recreatie en natuurontwikkeling. De concept gebiedsvisie wordt samen met alle reacties in de zomer ter besluitvorming aangeboden aan het college van B&W. Daarna komt de gebiedsvisie ter inzage te liggen voor een periode van 6 weken. Na de zomer beslist de gemeenteraad definitief over de gebiedsvisie. De volgende stap is het opstellen van een bestemmingsplan voor de Mient Kooltuin.

Het maken van de gebiedsvisie doet de gemeente samen met huidige en toekomstige gebruikers. Eerder werden twee informatieavonden georganiseerd waar bewoners hun ideeën konden geven. De geplande informatieavond op 17 maart kon niet doorgaan wegens de corona-maatregelen. Daarom presenteert de gemeente de concept gebiedsvisie nu digitaal op www.katwijk.nl/locatievalkenburg. Als u niet op het internet kunt komen, kunt u telefonisch een geprinte versie opvragen bij de gemeente via (071) 406 50 00. U krijgt dan een exemplaar thuisgestuurd. Reacties kunnen vóór 12 juni gemaild worden aan locatievalkenburg@katwijk.nl of telefonisch worden doorgegeven aan de projectleider via tel. 06-36073154.


DURF wil extra woningen voor jongeren in Frederiksoord Zuid

Ingezonden n Bij Frederiksoord Zuid wordt de komende jaren gebouwd om de woningnood in Katwijk tegen te gaan. In Rijnsburg zijn er heel weinig woningen voor kleine huishoudens en alleenstaanden.

Met name voor mensen die behoren tot de sociale doelgroep met een laag inkomen, zoals jongeren. Op dit moment is het voor starters nog steeds bijna niet te doen om een sociale huurwoning te kunnen krijgen en daar moet een oplossing voor komen. DURF wil daarom deze bebouwing aangrijpen om meer woningen voor starters te bouwen in de vorm van studio’s.

We zien dat studio’s een goede eerste stap zijn voor starters op de woningmarkt die op dit moment nauwelijks aan een woning kunnen komen. Daarnaast kunnen er meer jongeren en alleenstaanden profiteren van de bouw als er meer woningen kunnen komen door de komst van (kleinere) studio’s.

Het aantal sociale huurwoningen in het project is momenteel ongeveer 25%. Hiermee wordt voldaan aan de afspraken, maar als DURF willen wij een extra stap zetten. Er zijn veel politieke partijen in de gemeente die vinden dat er nu zoveel mogelijk gebouwd moet worden voor starters om de woningnood tegen te gaan, en DURF vindt dat we dit concreet moeten maken bij de nieuwbouw Frederiksoord. Het is belangrijk om een groene wijk te realiseren, maar op dit moment wordt de situatie op de woningmarkt steeds zorgelijker en daarom moeten we een duidelijke keuze voor extra woningen maken. | Schets: pr.