Afbeelding
Foto: pr

Wijn bij De Oude Keuken

Na de beperkingen van de afgelopen maanden gaat ons land steeds meer ‘open’. We kunnen elkaar weer gemakkelijker ‘in het echt’ ontmoeten, in plaats van contact via WhatsApp, beeldscherm of telefoon. Ook ik was gedwongen lopende wijncursussen te onderbreken en digitale wijnavonden te organiseren. Maar gelukkig kan dat nu ook weer ‘live’ - met gepaste afstand natuurlijk.

‘Live’ is aan de Katwijkerweg in Rijnsburg, waar mijn bedrijf Wijn bij De Oude Keuken gevestigd is. Naast een diner of lunch kun je hier genieten van wijnavonden.


wijncursussen

Als Register Vinoloog vertel ik graag over wijn. Maandelijks is er een wijnavond rond een thema. Daarnaast organiseer ik wijncursussen voor wie zich wil verdiepen in wijn. Ik bied drie verschillende cursussen aan.

De basiscursus duurt twee avonden. Hierin komen de basisbeginselen van wijn aan bod. Je leert de belangrijkste wijndruiven en waar ze vandaan komen. Tijdens deze cursus staat ‘Genieten’ centraal. Aan het eind van elke les zijn er hapjes en een kaasplank. De tweede avond sluiten we af met een examen voor het landelijk erkende diploma: ‘Het Wijnvignet’.


gevorderden

De tweede cursus gaat een stapje verder. We behandelen een breed scala aan wijnen uit alle belangrijke landen en streken. In zes avonden proeven we 40 wijnen, waardoor je steeds beter de verschillen in wijnlanden en wijndruiven leert herkennen. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan het combineren van wijn bij het diner. Natuurlijk doen we dit ‘proefondervindelijk’! Ook deze cursus kun je afsluiten met een examen, voor het officieel erkende diploma Wijnoorkonde. De cursus is bestemd voor wijnliefhebbers of voor wie werkzaam is in de horeca.


fijnproevers

De derde cursus is voor de fijnproevers. In tien avonden gaan we in op wijnbouw, wijnbereiding, wijngebieden en wijn-spijs combinaties. Ook in deze cursus ligt het accent op het proeven van wijn. Er komen ten minste 80 verschillende wijnen aan bod, die uitgebreid besproken worden. Les 9 bestaat uit een wijn-spijs diner. We proeven welke wijnen de ideale match bij het diner zijn. De cursus is geschikt voor de echte wijnliefhebber of voor wie werkt in de wijnhandel of de horeca. Het examen na deze cursus levert het ‘Wijnbrevet’ op, dat toegang geeft tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie. Met het Wijnbrevet op zak kun je elke gast goed adviseren over wijn.

Wil jij ook meer van wijn weten? Kijk dan eens op www.deoudekeuken.com of bel voor de mogelijkheden.

Afbeelding