De contactclowns worden zelf ook blij van hun werk. | Foto: pr.
De contactclowns worden zelf ook blij van hun werk. | Foto: pr. Foto: pr

Feestje op de fiets

Contactclowns n De afgelopen weken zijn ze te zien geweest: twee contactclowns die op de fiets door het dorp reden.

Vrolijkheid, verrassing, een glimlach en soms zelfs de slappe lach, dat is wat er gebeurt wanneer de clowns zich vertonen.
Een enkele keer reageert iemand juist afwijzend. Ook dat is prima, vinden deze contactclowns.


Patricia de Winter (Contactclown Pollie) vertelt: ‘Wij zijn opgeleid tot Contactclowns, en ons doel is dus contact maken. Dat hoeft niet altijd lollig te zijn. Wel doen we ons best om het contact zo prettig mogelijk te laten verlopen. Mensen met dementie maken anders contact dan bijvoorbeeld kinderen met een beperking. Daar spelen wij op in. We maken mee dat mensen die in zichzelf teruggetrokken zijn, toch openbloeien tijdens ons contact. Dat is zo mooi om mee te maken.’

Samen met maatje Pliek (Margriet van der Meij) fietst Pollie door de straten van Rijnsburg, Valkenburg, Katwijk en Wassenaar. Ze zijn ook langs diverse verzorgingscentra en woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking gegaan. Om van buitenaf cliënten en medewerkers en cliënten te verrassen en te bemoedigen.

Patricia de Winter: ‘Tijdens deze corona-tijd kunnen we niet in de instellingen spelen. Daarom doen we het op deze manier. We hebben er zelf erg veel schik in! Als er weer bezoek mogelijk is, komen we graag echt langsbinnen.’

Contactclown Pollie, Pliek en hun andere maatjes wensen iedereen sterkte en gezondheid in deze tijd, en: graag tot ziens.
Kijk ook eens op: Facebook Contactclown Pollie.