Tiny houses

Anders n Twee weken geleden heeft er in De Rijnsburger een artikel gestaan over de uitbreiding bij de Tiny houses in de Duinvallei. Dit naar aanleiding van een vergunning aanvraag bij de gemeente. Een van de bewoners, Chris van Tol is teleurgesteld over dit bericht. Volgens hem gaat het niet over uitbreiding van woonruimte. Hij legt uit: ‘Bij het project hoorde 30m2 huis en 20m2 grond. Op deze 20m2 mochten de gebruikers nog een schuurtje zetten of iets anders. Dat hoorde er gewoon bij. Maar daar moesten we, net als ieder ander wel vergunning voor aanvragen. Dat is nu gebeurd. Het gaat dus niet om uitbreiding van woonruimte. In het artikel zou men kunnen opmaken dat wij als bewoners de ruimte te klein vinden. Dat is niet het geval.’


Bandenprikker

Actief n In woonwijk Frederiksoord is een bandenprikker actief. In nacht van donderdag 21 mei op vrijdag 22 mei zijn de autobanden van drie personenauto's bewust lek gestoken. Het incident heeft plaatsgevonden nabij het Seringenplantsoen in Rijnsburg. De politie doet een oproep aan wijkbewoners om vooral scherp te zijn en verdachte situaties te melden bij 112. De politie heeft de zaak in onderzoek en hoopt deze op te lossen.


Museum GOR nog niet open

cultuur n De versoepeling van de coronamaatregelen zorgen ervoor dat vanaf volgende week musea hun deuren weer mogen openen voor het publiek. Het Rijnsburgs museum van het Genootschap Oud Rijnsburg gaat dit voorlopig nog niet doen. ‘We kunnen in de beperkte ruimte niet de 1,5 meter afstand garanderen. We zijn aan het bekijken of we de komende maanden toch op een bepaalde manier open kunnen’, aldus Henk Westra namens het bestuur GOR.