Een makkelijk te maken en heerlijk dessert. | Foto: pr.
Een makkelijk te maken en heerlijk dessert. | Foto: pr. Foto: pr

Abrikozen en aardbeien crumble

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Al het heerlijke zomerfruit ligt weer in de winkels. Hiermee maak ik graag mooie desserts.

Het leven bij de familie Paauw speelt zich vooral af in onze mooie Engelse bloemen tuin waar we dagelijks de BBQ aansteken.

Dit schaaltje zomer geluk kan je dan ook makkelijk op de BBQ klaar maken met een gesloten deksel. Ik gebruik hiervoor de ‘Dutch Oven’ methode: het schaaltje gevuld met de crumble gaat op het rooster en onder de deksel van de BBQ.

In zo’n 20 minuutjes staat dit dessert op de tuintafel. Serveer het met een bolletje ijs en genieten maar. Maar in de oven kan je ook aan de slag, verwarm deze dan op 180 graden.


Voor 4 personen

Ingrediënten:

100gr bloem, 40gr havervlokken, 100gr koude roomboter, 1 thl bakpoeder, 1 thl vanille extract, 1 mespuntje zout, 6 etl suiker, 4 etl amandelschaafsel en zomerfruit. Ik heb voor dit recept 6 abrikozen en 12 dikke aardbeien gebruikt.
Eventueel geklopte zoete slagroom of bolletjes ijs voor erbij.

Werkwijze:

Maak het kruimeldeeg door de bloem, havervlokken, roomboter, zout en bakpoeder met 4 etl suiker en vanille tot een kruimelig deeg te wrijven. Gewoon met je handen. Zet dit mengsel in de koelkast. Maak het fruit schoon en vet 4 ovenschaaltjes in met een beetje roomboter. Verdeel het fruit over de schaaltjes en bestrooi het met de overige 2 etl suiker. Schep een royale laag kruimeldeeg over het fruit en verdeel de amandelschaafsel hierover. Het geheel hoeft niet netjes te zijn en mag losjes in het schaaltje liggen. Zet de schaaltjes in de BBQ of oven en laat deze 20 minuten goudbruin bakken.


Serveer het dessert met een beetje slagroom of een bolletje ijs.


Geniet van de avondzon!



Liefs, Ine.






INE bakt (bruids)taarten op bestelling, en verzorgt een heerlijke HighTea.

Neem een kijkje op haar webiste
www.inepaauw.nl
en volg Ine Paauw op
Instagram en Facebook.

Afbeelding