Afbeelding
Foto: pr

Weer buiten sporten

Creatief n Hoewel sportscholen nog geen toestemming hebben om hun deuren te openen, zijn veel sportscholen creatief in het bedenken van oplossingen.

Zo maakt Multisport gebruik van de parkeerplaatsen om daar de verschillende lessen aan te bieden. Natuurlijk met de richtlijnen van het RIVM en de daarbij behorende 1,5 meter afstand. Zelfs de spinning lessen gingen deze week naar buiten zodat ook het ‘Spinnen met Willem’ door kon gaan.


Go Health Clubs Rijnsburg was ook ontzettend blij om haar leden weer te ontmoeten. Niet in de sportruimte aan het Remiseplein, maar op de kunstgrasvelden van Korfbalvereniging Madjoe (zie foto). ‘Deze velden hebben wij overdag tot onze beschikking en op de zondag. In de avonden zullen er korfbaltrainingen van Madjoe zelf plaatsvinden. We zijn blij dat we zo alle ruimte en voorzieningen hebben om op een veilige manier te trainen’, aldus trainer Robert Roggeveen.

Voor de trainingen kan men, ook bij Multisport, online inschrijven. ‘In de afgelopen weken heb ik veel gefietst en gewandeld. Maar het nu weer heerlijk om op deze manier weer sportief bezig te zijn, en elkaar weer te zien’, aldus een van de enthousiaste sporters.


Alle bieb vestigingen open

Beperkt n Vanaf maandag 25 mei gaan ook bibliotheek Rijnsburg in de Burgt en bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis open.

Om ervoor te zorgen dat de bibliotheek veilig is om te bezoeken voor alle medewerkers en bezoekers, zijn de nodige maatregelen getroffen. In overleg met het beheer van de Burgt in Rijnsburg en het Dorpshuis in Valkenburg zijn de bibliotheken in Rijnsburg en Valkenburg voorlopig alleen bemand open met aangepaste openingstijden: van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Openstelling volgens de nieuwe regels betekent dat bezoekers voorlopig alleen materialen kunnen lenen en terugbrengen. Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne. Er is desinfectiemiddel aanwezig, teruggebrachte materialen gaan eerst 72 uur in quarantaine, toiletten en koffieautomaten zijn gesloten. Bezoekers zijn verplicht om een mandje te gebruiken die bij de ingang van de bibliotheekvestiging staan. Dit om een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is in de gaten te houden.







ters, kopieerapparaten en leestafels zijn gesloten. Bezoekers kunnen geen materiaal in de bibliotheek blijven lezen of er verblijven om te werken, studeren etc.

Vragen?
Op allerlei manieren houdt de bibliotheek mensen op de hoogte van de ontwikkelingen: via social media, nieuwsbrief, krantenberichten, website. Mochten er toch vragen zijn, dan kunnen deze per mail of telefonisch worden gesteld. Per mail: info@bibliotheekkatwijk.nl of telefonisch: op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op 071-4014819.