Afbeelding
Foto: pr

Winkeliers versus winkeliers

Tijdelijke n openstelling winkels op zondag. Vervolg n voorpagina.

Onze ‘nieuwe helden’ verdienen meer dan applaus en verdienen zondagsrust.

In de periode van de coronacrisis heeft de samenleving ‘nieuwe helden’ ontdekt. Naast de zorgmedewerkers behoren daar de winkelmedewerkers toe. Aan het begin van de crisis werd van vele zijden druk geapplaudisseerd voor deze nieuwe helden.

Het is wel wrang dat deze ‘kosteloze’ waardering nu gevolgd wordt door een pleidooi om de winkelmedewerkers de ook voor hen waardevolle zondagsrust te ontnemen, zonder dat daarvoor een redelijke compensatie wordt geboden. In deze periode wordt een zwaar beroep gedaan op het incasseringsvermogen van iedereen die in de food voorziening werkt. Het is dan essentieel dat voldoende rust wordt geboden. Zodat de vereiste zorgvuldigheid in de omgang met de noodzakelijke en restrictieve corona-maatregelen kan worden volgehouden.


Op basis van de bovenstaande overwegingen, doen een aantal winkeliers op het gemeentebestuur een dringend beroep om niet mee te gaan met het onnodig openstellen van de winkels. Er zijn veel betere, andere maatregelen denkbaar, die binnen het bereik van de retail ondernemers zelf liggen om de nieuwe uitdaging van deze moeilijke situatie het hoofd te bieden.


Deze week neemt het college hierover een besluit. Meer informatie: zie ook www.allesoverkatwijk.nl