Yes... We gaan weer naar school

Blij n Weer vrolijke kinderstemmen in de leslokalen, en spelende kinderen op de schoolpleinen. Ook de juffen en meesters zijn blij om hun leerlingen weer echt in de klas te hebben.

Na weken thuis les gekregen én gegeven te hebben, gingen afgelopen maandag de deuren van de basisscholen weer open. Niet zoals we gewend zijn, maar onder strikte voorwaarden. Dat kan per school anders zijn, omdat elke gebouw anders is. Zo moet er rekening gehouden worden met de verschillende ingangen en verdiepingen. Op de meeste scholen zijn de groepen in tweeën verdeeld en komen de leerlingen niet allemaal op dezelfde dag naar school. De afstand tot elkaar moet 1,5 meter zijn.

Voor de kleuters is de schoolgang best bijzonder want papa en-of mama mogen niet mee de klas in. Natuurlijk zijn de kinderen hierop voorbereid, maar voor sommige voelt het toch weer als de allereerste schooldag.


De kinderen op het schoolplein van De Schakel (zie foto) zijn in ieder geval blij dat ze weer naar school mochten. Want naast de lessen hebben ze het spelen met elkaar de afgelopen weken ook best gemist. En daar is ook weer ruimte voor.

Hopelijk is dit de eerste stap op weg naar weer een volledige school.