Afbeelding
Foto: pr

Tiny Houses hebben meer ruimte nodig

wonen n U heeft ze vast wel gezien, de Tiny Houses in de Duinvallei. Door de bewoners zelfgebouwde kleine woningen van zo’n 20 tot 50 vierkante meter.

Er staan er inmiddels acht en zien er allemaal anders uit. De tiny houses zijn geen vakantiewoningen, de bewoners wonen er permanent. Voorlopig voor tien jaar, net als alle initiatieven in de Duinvallei; het stuk grond tussen de wijk Zanderij en provinciale weg N206.

Maar tiny is toch wel erg klein, merken enkele bewoners van die kleine huisjes aan het Paasduin. Vandaar dat er bij de gemeente nu een aanvraag ligt voor enkele andere nieuwe bouwwerken, zoals veranda’s, een schuur van ruim 4 m2, een tuinkas van zo’n 18 m2 en een Tiny Milieustraat, opgebouwd uit pallets en waar onder andere de compostbakken en ‘grijze’ container kunnen staan. ‘Doormiddel van planten en bloemen zullen we ervoor zorgen dat de plaats er aantrekkelijk uit ziet’, stellen de aanvragers voor in de vergunning.


Digitale Week van de Amateurkunst

Cultuur n Katwijk doet weer mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). Deze vindt plaats van 20 tot en met 27 juni 2020.

De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht en verenigingen zich kunnen presenteren. Dit jaar doen we dit in een digitale vorm.


Een greep uit de mogelijkheden:

- Livestreams via YouTube en Facebook voor optredens van theatergezelschappen en dansverenigingen

- Online workshops via Instagram

- Digitale tours door musea, waardoor kijkers genieten van ‘kunst op afstand’

- Online presentaties, webinars, rondetafelgesprekken, lezingen en voorleesuurtjes

Meld je uiterlijk 25 mei aan.

Kunstenaars en verenigingen kunnen gratis meeliften met de landelijk en lokale PR-campagne.


Aanmelden kan tot 25 mei

Je kan met je vereniging een eigen aanbod creëren en via de campagne alle inwoners van Katwijk bereiken. Ook kun je meedoen met Kunst voor het Raam.

Kijk voor de landelijke campagne ook op https://iktoon.nl/.

Daarnaast staat dit jaar het thema ‘Eenzaamheid’ op één dag centraal. Ook hier kun je je gericht voor aanmelden.

De organisatie van de WAK is in handen van Welzijnskwartier. Wij willen graag in gesprek om kennis te maken en ideeën en mogelijkheden door te nemen.


Heb je vragen of wil je een afspraak maken, mail dan met

claireverhulst@welzijnskwartier.nl.


Aanpassing dienstregeling Arriva

bus n Passend bij het huidige reizigersaanbod, rijdt Arriva vanaf maandag 11 mei, in overleg met de provincie Zuid-Holland, van maandag tot en met vrijdag een zomerdienstregeling. Dit houdt in dat er meer bussen gaan rijden.

In het weekend wordt op beide dagen de zondagdienstregeling gereden. Voorop staat dat het ov nog steeds geen uitje is en verzocht wordt alleen te reizen met het ov als het noodzakelijk is.

De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook opvraagbaar bij arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden ook op de halte raadplegen. Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling verwijzen we je naar de website www.arriva.nl/corona.


Lieve oma Truus

Hieperdepiep Hoera.

Van harte gefeliciteerd met uw 90e verjaardag op 13 mei.

Hopelijk kunnen we weer snel langs komen en effe knuffelen.


Liefs en kusjes Jay en Max, Daley en Lauren.

Afbeelding
Van 20 tot en met 27 juni is de digitale Week van de Amateurkunst. | Foto: Paul van Houten