On-line Stillevenviering

Kerk n Zondagmiddag, 17 mei, is er om 5 uur een Stilleven-viering in de Grote- of Laurentiuskerk in Rijnsburg. Vanwege de heersende omstandigheden is deze viering slechts voor enkele mensen in de kerk bij te wonen, maar on-line kan iedereen die geïnteresseerd is meeluisteren en/of kijken via de link:


https://kerkdienstgemist.nl/stations/827-Laurentiuskerk-Protestantse-Gem-Rijnsburg


De viering die zich kenmerkt door gebeden, Bijbellezingen, momenten van stilte en liederen, o.a. uit de Taizé-tradtie, kent geen preek, maar is eigenlijk één doorlopend gebed, op diverse manieren gestalte gegeven. Medewerkenden zijn ds. Philip van Wijk, leden van de voorbereidingscommissie en de zanggroep Tehillah. Muzikale ondersteuning is er door Anja van der Ploeg, piano, en Jan de Laat, hobo.

De kaarsjes die ter ondersteuning van de gebeden worden aangestoken door de aanwezigen konden ook digitaal worden aangevraagd door mensen die deze keer niet in de kerk aanwezig kunnen zijn.


Tablet- en ipad lessen

Cursus n thuis. In deze tijd van thuisblijven is het fijn als ouderen hun wereld kunnen vergroten en via beeldbellen toch contact kunnen maken met familie.

Om dit mogelijk te maken start Marente met Tablet- en iPad lessen aan huis. Een ervaren docent komt bij u thuis en leer t u alles wat u wilt weten. De lessen zijn 1 op 1 en geheel volgens de geldende richtlijnen van het RIVM. Van beeldbellen met familie tot Facebook en buienradar tot online de krant lezen. In een paar lessen leert u thuis om te gaan met de iPad of Tablet en wordt uw wereld vergroot in deze tijd van thuis blijven. Meld u aan bij Ledenservice Marente via telefoonnummer 071-409 32 23.
Meer informatie vindt u via www.marente.nl/ledenvoordeel.