Afbeelding
Foto: pr

Vergunning tijdelijke N206 ter inzage

inspraak n Iedereen die het niet eens is met de verlegging van de tijdelijke N206 vanaf 8 mei een zienswijze indienen. De vergunning wordt dan ter inzage gelegd.

Met tegenzin heeft wethouder Rien Nagtegaal de vergunning vastgesteld. ‘Ik begrijp dat dit voor de bewoners van Valkenburg een hele teleurstellende uitkomst van dit langlopende proces is. Maar wij weten ook dat een andere beslissing van ons college voor de rechter geen stand zou houden. Wat wij wel kunnen doen is er met extra inspanning op toe zien dat de situatie met deze tijdelijke weg leefbaar blijft. Hoe schraal deze troost ook is.’

Naast de wethouder zijn ook buurtbewoners en de gemeenteraadsleden tegen de tijdelijke verlegging. Juridisch is er geen grond om de vergunning te weigeren.

De omgevingsvergunning voor de tijdelijke N206 wordt in twee delen aangevraagd: één voor het oostelijk deel van de tijdelijke weg en één voor het westelijk deel van de weg. Beide ontwerp-vergunningen liggen van 8 mei tot en met 18 juni ter inzage. Gedurende deze periode kan iedereen een zienswijze hierop indienen. De ontwerp-vergunningen en de bijbehorende stukken zijn in te zien via de website van de gemeente.

Naar verwachting neemt het college van B&W op 28 juli een definitief besluit over de vergunningen. Daarna volgt een ter inzagelegging van 6 weken waarbinnen indieners van zienswijzen beroep kunnen instellen bij de Raad van State.
| Foto: pr.