Afbeelding
Foto: pr

Geniet online van Romeinenweek

Uitgebreid n programma. Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden.

Geniet vanuit je huiskamer van online activiteiten en tips voor thuis van tientallen organisaties door heel Nederland!


Wat is er allemaal te doen?

Van online tentoonstellingen tot het zelf uitproberen van Romeinse recepten: er valt van alles te ontdekken tijdens de Online Romeinenweek. Ga zelf aan de slag met knutseltutorials, stel vragen aan een Romeinse soldaat via Skype, zoek mee naar een verdwenen Romeinse stad. Ontdek nieuwe informatie over spectaculaire vondsten, archeologische topstukken en ga achter de schermen bij een museum.

Tijdens de gehele Romeinenweek kun je meedoen aan de Online Speurtocht: zoek de Romeinse galei. Elke dag wordt er een nieuwe hint onthuld op de website en kan je op zoek naar de Romeinse galei. Weet jij aan het einde van de week het juiste antwoord? Maak dan kans op een exclusieve Romeinse goodiebag.

Daarnaast zal er op vrijdag 1 mei een online pubquiz over de Romeinse tijd in Nederland, met thema’s als ‘archeologie’ en ‘Romeinen in de populaire cultuur’, plaatsvinden op de facebookpagina van de Romeinenweek.

Tijdens de zevende editie van de Nationale Romeinenweek staat het thema ‘archeologie’ centraal. Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd.

Het online programma is te vinden op www.romeinenweek.nl.


Blije huurders klussen tijdens paasweekend in Huize Landwaard

Tijdens n de inschrijfperiode voor het project Huize Landwaard bleek er veel animo te zijn voor de tien huurwoningen.

Het was dan ook niet moeilijk om tien geschikte huurders te selecteren. Zes woningen worden verhuurd in de sociale sector, waar een wettelijke inkomensgrens op van toepassing is. Zo wordt gewaarborgd dat de appartementen alleen verhuurd worden aan woningzoekenden die tot de sociale huurdoelgroep behoren. Na een snel selectie- en contractproces hebben de huurders donderdag 9 april de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. Gelukkig zijn de bouwmarkten nog open en konden de huurders tijdens het paasweekend aan de slag met klussen. De woningen vormen de finale van project Landwaard in Rijnsburg waar Ouwehand Bouw de laatste jaren een mooie leefomgeving heeft gerealiseerd. | Foto: pr.